• nátha
    • Kevés bosszantóbb dolog van a náthánál

      Kevés bosszantóbb dolog van a náthánál

    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Polgármesteri nyílt levél: mikor működhet az egynapos sebészet Újbudán?

      Polgármesteri nyílt levél: mikor működhet az egynapos sebészet Újbudán?

    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

Hogyan lesz finom a menza 3 gramm sóval?

Lapszemle Forrás: Világgazdaság Online

A közétkeztető cégek szakácsai csak kapkodják a fejüket.

Két hatóság vizsgálja egymástól függetlenül, mi kerül a gyermekek tányérjába. Az összhang azonban hiányzik, és olyan helyzet állt elő, hogy az ÁNTSZ és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) elvárásai gyakran ellentmondanak. A szakmai vitát jelzi, hogy a NÉBIH honlapján kritikaként jelent meg, miszerint az iskolai menzákon sótlanok az ételek, miközben az ÁNTSZ és a Mintamenza Programja a minél kevesebb sót javasolja – írja a vg.hu portálja.

A két hatóság módszere merőben különböző. A tavaly alakult NÉBIH szakemberei az érzékszerveikre hagyatkoznak, az ÁNTSZ ugyanakkor az ételek beltartalmát vizsgálja. A közétkeztető cégek szakácsai pedig kapkodják a fejüket: napi maximum 3 gramm só felhasználásával, ami az alapanyagok sótartalmát is tartalmazza, nem lehet olyan ételsort adni, ami mindenkinek ízleni fog. A NÉBIH-vizsgálatok olyan ételeket tüntetnek fel rossz színben, amelyeket a másik szervezet kimondottan ajánl - írja a lap.