• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Hónapokig tart a költözés az új klinikai tömbbe

Lapszemle Forrás: delmagyar.hu

Nyár óta folyamatosan népesül be az újonnan felépült klinikai tömb.

Bár hivatalosan még nem adták át, már működik az új klinikai tömb. A Semmelweis utcában felépült modern kórházi szárny felét már be is lakták az ide kerülő osztályok: itt működik a stroke, a hematológiai és a csontvelő-transzplantációs osztály, valamint ideiglenesen beköltöztették az akut belgyógyászatot és a kardiológiát is, illetve a már itt lévő szakmák ambulanciáit – írja a Délmagyarország Napilap cikke nyomán a delmagyar.hu portálja.

A hétvégén az invazív és általános kardiológiai osztályok is megérkeznek. Ezen felül ebben az épületben zajlik jelenleg minden operáció, hiszen az új klinikán lévő műtőblokkot felújítják.

Az eredeti költözési tervet jelentősen módosítani kellett, hiszen a beruházás nagyprojektté bővült annak köszönhetően, hogy a teljes új klinikát felújíthatjuk. Így viszont gondoskodni kellett arról, hogy a munkálatok idején is legyen helyük az érintett osztályoknak – közölte Tapasztó Sándor projektmenedzser. Éppen ezért vannak olyan osztályok – például a sebészet –, amelyek egyelőre nem költöznek be az új klinikai tömbbe, hanem a jelenlegi helyen, külön épületben dolgoznak. Helyüket ideiglenesen más osztályok kapják majd meg, hogy a felújítás idején is legyen hol fogadni a betegeket.

Az új klinikáról is szakaszosan jönnek majd át a szakmák, ahogyan a felújítás ütemezhető. Számukra a harmadik emeletet teljesen üresen hagyták – forgó rendszerben költözködnek majd ki-be, ahogy a munkákkal a szomszéd épületben haladnak. Egyszerre azonban mindig csak egy osztály mozog és az is hétvégén, hogy lehetőleg ne okozzon fennakadást az ellátási rendben.

Az új klinikai tömb tehát még kissé üresnek hat – főleg úgy, hogy a hatalmas terek egy részében bútor sincs. Ezért kong például a minden oldalról napfénnyel elárasztott aulatér is. – Ez eredetileg nem volt része a projektnek, anyagi forrásának biztosítására a nagyprojektesítés adott lehetőséget. Jelenleg a közbeszerzés tart – tette hozzá Tapasztó Sándor.

Az azonban már most is látszik, hogy teljesen más környezetben gyógyulhatnak. Az itt kezelt betegek külön vizesblokkal felszerelt, színes, matricával ellátott szobákban jóval komfortosabb elhelyezésben részesülnek – jegyzi meg a portál.