• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Ígérik, nem lesz drágább a közétkeztetés

Lapszemle Forrás: mno.hu

Nem lesz drágább az étkeztetés a Mintamenza Program bevezetésével – ígéri a családügyi és a köznevelési államtitkár.

Az új szabályok bevezetése január elsejétől lesz kötelező, az ételekhez kevesebb sót és cukrot használhatnak majd, a menüben több lesz a hal, a vadhús és a gyümölcs. Egy kecskeméti általános iskolában, ahol már szeptember óta működik a Mintamenza Program egészségesebb köreteket is készítenek, nemcsak rizst és burgonyát, hanem hajdinát, kuszkuszt és bulgurt. Az egészségesebb ételekért az igazgató szerint nem kell többet fizetniük a szülőknek. A konyhánk, az nem a miénk, egy vállalkozó üzemelteti, neki kell úgymond kitermelnie abból a normatívából azt, hogy milyen minőségű kaját fognak a gyerekek enni – mondta az igazgató, Garda László – írja a Hír TV tudósítása nyomán az mno.hu portálja.

Az új közétkeztetési rendszer célja a túlzott só-, cukor- és zsírfogyasztás visszaszorítása, amellyel elkerülhetőek a későbbi szív- és érrendszeri betegségek. Otthon a lehető legjobb élelmiszereket adják a gyereknek, amikor ez a gyermek, bemegy a közétkeztetésbe és ott napi háromszor étkezik, de ha nem jó minőségű ételekhez jut hozzá, akkor bizony a szülő sem tudja elérni a célját. Összefogunk hát a családokkal, hogy a gyerekeink egészségesebben tudjanak étkezni és finom ételeket kapjanak – fogalmazott Novák Katalin család- és ifjúságügyi államtitkár.