• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Indul az új menzarazzia

Lapszemle Forrás: veol.hu

Már több mint négy év telt el a legutóbbi óvodai és iskolai táplálkozás-egészségügyi vizsgálat óta.

Felmérés indul a hamarosan az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet szakmai útmutatása alapján és az Országos Tisztifőorvosi Hivatal koordinálásával arról, hogy jó-e a gyermekétkeztetés. A vizsgálatban a megyei kormányhivatalok népegészségügyi szakigazgatási szervei (NSZSZ) is részt vesznek - számolt be róla a veol.hu.

Már több mint négy év telt el a legutóbbi óvodai és iskolai táplálkozás-egészségügyi vizsgálat óta. A szakemberek akkor azt állapították meg, hogy az esetek többségében az óvodai és iskolai közétkeztetés sem minőségében, sem mennyiségében nem felel meg az egészséges táplálkozás követelményeinek. A laboratóriumi vizsgálatokból kiderült, hogy az óvodások a maximálisan ajánlott két gramm helyett 3,5-13,1 gramm sót fogyasztottak el egy átlagos napon.

A közétkeztetők egy része biztosított csak naponta friss zöldséget, gyümölcsöt. A folyadékpótlás is sok kívánni valót hagyott maga után. Probléma volt akkor, hogy diétás étkeztetést a közétkeztetők jelentős része nem tudott biztosítani.

A most kezdődő vizsgálatban nemcsak a közétkeztetést, hanem az iskolai büfék és automaták kínálatát is megnézik.