• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Ízletes-e a vásárhelyi víz?

Lapszemle Forrás: delmagyar.hu

Habár a hódmezővásárhelyi víz arzéntartalma magasabb, mint a határérték, több városlakó is esküszik az ízletes városi csapvízre.

Akad olyan, akinek rokonai, ha hazajönnek, több üveggel is visznek el belőle. Naponta kettő, három liter csapvizet is megiszom és sohasem volt még semmilyen bajom - mondta Szuromi Erzsébet, aki kifejezetten jónak tartja a városban folyó vizet. Mint mondta, nem tudta, hogy ilyen magas az arzéntartalma. Régebben például fúrt kutak vizét ittuk, vagy pedig vödörrel húztuk fel a kút aljából és szerintem az a víz sem volt teljesen tiszta, mégis itt vagyok, élek. Kinek van arra pénze, hogy palackos vízre költsön, amikor folyik a csap? – jegyezte meg Szuromi Erzsébet. Egyre többen isznak mégis inkább palackos ásványvizet. A multik polcairól sok palackos víz fogy, sokan több kartonnal is vesznek, egy-két héttel előre betárolnak – olvasható a delmagyar.hu portálja.

Amikor várandós lettem, akkor kezdtem el belegondolni, hogy vajon tényleg olyan tiszta-e a víz, mint amilyennek látszik. Utána olvastam kicsit és megdöbbentett, hogy mennyi káros anyag van benne. Erre még rájön, hogy a vízvezetékek, csaptelepek régiek, így azokból is sok bacilus és szennyeződés juthat a vízbe. Köszönöm, inkább költök valamennyit az ásványvízre, de arról legalább tudom, hogy rendben van - magyarázta Fanni, aki férjével együtt nemrégiben lettek szülők.

Két unokatestvérem is felköltözött a fővárosba ebből az egyikőjük, Zsolti mindig hazalátogat. Azzal kezdi, ha ideér, hogy enged magának egy jó nagy pohár hideg vizet, és rendszeresen visz is magával belőle műanyag üvegben. Azt mondja, a pesti víz számára ihatatlan, agyonklórozott, ő a vásárhelyi csapvízre esküszik. Mi vegyesen fogyasztjuk, gyakran iszunk szénsavas palackos vizet is, de a csapvízzel sincsen, semmi problémánk – mondta Balogh Judit, akinek két gyermeke is csapvizet iszik.