• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Kenézy: tárgyalnak még a 830 millióról

Lapszemle Forrás: Hajdú Online

Visszakapja-e Debrecen az egészségügyi társaságba fektetett 830 millió forintját?

A Kenézy kórház állami tulajdonba adását nem bonyolítja, hanem éppen egyszerűsíti az a tény, hogy vagyonkezelő társaságba szervezték – mondta a Naplónak egyebek mellett dr. Ónodi Szűcs Zoltán, az Önkormányzati Egészségügyi Holding elnök-vezérigazgatója. Magyarázata szerint a holding részvénypakettjeinek felét egyszerűen átveszi az állam. A kórház tehát továbbra is ugyanabban a gazdasági társasági fomában működik, s a dolgozók helyzetében sem lesz változás.

A cégek ügyeiről a város képviseletében Kósa Lajos polgármester, az állam nevében a várhatóan közelesen megnevezendő képviselő tárgyal. E folyamatnak lesz része a városi szakellátó rendszer állami tulajdonba adása, aminek az év végéig kell megtörténnie. Azt még nem tudjuk biztosan, hogy a településeknél maradó alapellátással (háziorvosi ellátás) együtt marad-e a védőnői, az iskolaegészségügyi és iskolafogászati hálózat is, vagy szintén állami irányítás alá kerülnek – válaszolta kérdéseinkre dr. Ónodi Szűcs Zoltán.

Tiszta viszonyokat
Ugyanerről kérdeztük dr. Papp Lászlót, Debrecen gazdaságfejlesztésért felelős alpolgármesterét, aki hasonló folyamatot vázolt fel. Megjegyezte azonban, hogy számára még nem egyértelműek az állam közép és hosszú távú szándékai a város egészségügyi ellátó rendszerét illetően. Feltételezi, hogy azt is át kell majd adni. Rákérdeztünk, nem veszít-e a város amiatt, hogy a holding létrehozásakor 830 millió forintért tulajdonrészt vásárolt a megyétől. – A tárgyalások során a szándékaink arra irányulnak, hogy ezt a körülményt az állam vegye figyelembe, hiszen a jogalkotó tiszta tulajdonviszonyokat és felelősségi rendszert kíván létrehozni – mondta Papp László.

Tőkepótlás kell
Az átvételt irányító szakértői csoportot – az államot képviselő GYEMSZI (Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet) felkérésére – dr. Várhelyi Tamás vezeti. Elsőként számba vették a vagyont, áttekintették a szerződéseket, kijelölve azokat, amelyeket, majd alaposabban meg kell vizsgálni. – Az nem kérdés, hogy valamilyen formában a Kenzézy Kórháznak is tőkepótlásra lesz szüksége – tájékoztatott, amikor érdeklődtünk. Elmondta, hogy a december 31-én meglévő szállítói tartozásokat természetesen átveszik, az említett 830 millió forintról pedig tárgyalnak.