• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Korszerűség és energiahatékonyság Pápán

Lapszemle 2020.02.17 Forrás: drinfo.aeek.hu
Korszerűség és energiahatékonyság Pápán

Nyílászáró csere, modern kazánok, szigetelés: teljes gőzzel folynak a felújítási munkálatok a pápai kórházban.

263 éves immár a Gróf Esterházy Kórház főépülete, így örömteli volt a pillanat amikor megkezdődött 2019 tavaszán az energetikai korszerűsítése. A beruházásra 1,6 milliárd forint áll rendelkezésre. A program keretében pedig kicserélik a nyílászárókat, megújuló energiával működő fűtési rendszert építenek ki, és hőszigetelést is kap az épület. Új gőzfejlesztő kazán gondoskodik majd a mosoda és a konyha gőzellátásáról, és új radiátorokat szerelnek fel. A felújítási munkálatok érintik a szakrendelő és az ápolási osztály épületét is - írta a drinfo.hu.

2020-ban a „Családbarát Szülészet” pályázat keretében egy kétágyas 24 órás rooming-in szobát alakítanak ki, ahol az édesanya és kisbabája az első pillanattól kezdve együtt lehetnek. Emellett már felújították a kórház gyermekosztályát is: kicserélték a burkolatokat, a víz-és villamos szerelvényeket egy alapítványi támogatásnak köszönhetően.

A tervek szerint ugyanis pár hónap múlva már kezdődnek is az újabb munkálatok. A régi törzsépület szépülhet meg, és a tetőhéjazatot is rendbe teszik. Ezeket a munkálatokat az EMMI 200 millió forinttal támogatja - írták.

Tudatosan törekednek a környezethatékonyságra a pápai kórházban. Napelemeket telepítettek, korszerűsítették a világítást és már elektromos autójuk is van - írta a drinfo.hu egymásik cikkben.

Töreki-Vörös Ibolya főigazgató elmondta, már akkor gondolkodtunk gépjármű cserében, amit azonban saját forrásból megvalósítani nem tudtunk. Ezért örültünk a hírnek, miszerint az ÁEEK 90 intézményt, köztük bennünket is „megajándékoz” eggyel.

Az autó műszaki paramétereit figyelembe véve leginkább sürgősségi, vérkészítmények szállítására, telephelyek közötti ügyintézésekre, szakemberek utaztatására használjuk majd. Így kórházunkban egyre inkább érvényesül a környezetbarát- és energiahatékony működés, mely hosszú távon anyagi megtakarítást is eredményez. A 2016-ban indított beruházásaink, az E-autó használata, valamint a folyamatban lévő energetikai projektünk, a fűtés-korszerűsítés az ablakcsere mind ezt a célt szolgálják - mondta.

Legolvasottabb cikkeink