• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

   Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

  • Melanoma: Nem csak nyáron kell figyelni

   Melanoma: Nem csak nyáron kell figyelni

  • Öt fontos tudnivaló a most aktuális anyajegyszűrésről

   Öt fontos tudnivaló a most aktuális anyajegyszűrésről

 • egynapos sebészet
  • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

   Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

  • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

   Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

  • Jó ütemben halad az egynapos sebészetek fejlesztése

   Jó ütemben halad az egynapos sebészetek fejlesztése

Magánrendelésre küldték a SOTE hallgatóit

Lapszemle 2018.10.22 Forrás: 444.hu
Magánrendelésre küldték a SOTE hallgatóit

A cikk hatására az egyetem rektora belső vizsgálatot indított, a tájékoztatót pedig módosítja a Tanszék.

A SOTE egyik hallgatója hívta fel a figyelmünket arra, hogy az egyetem egy kötelező gyakorlathoz olyan vizsgálatokat írt elő, amelyeket konkrétan megnevezett magáncégeknél ajánl elvégezni - írta vasárnap a 444.hu. A diákoknak mintegy tízezer forintot kell kifizetniük az alkalmassági vizsgálatért és a laborért. Az egyetem van olyan előzékeny, hogy az általa javasolt magáncégek nyitva tartási idejét is megosztotta a hallgatókkal. 

A hallgatók szerint az összesen tízezer forintos két vizsgálatot el tudná végezni az egyetem is, ha arra tényleg szükség volna. Azonban még arról sincsenek meggyőződve, hogy az egésznek van bármi értelme.

Nemrégiben vettek részt ugyanis ugyanezek a hallgatók onkológiai és sebészeti gyakorlaton is, így akkor már minden igazolást beszereztek ahhoz, hogy műtőbe léphessenek. Ezek után egy újabb hasonló igazolás beszerzése, ezúttal magáncégektől, értelmetlen pénzköltésnek tűnik számukra.

A cikk megjelenése után a Semmelweis Egyetem az alábbi közleményt adta ki:

„A Semmelweis Egyetem Uzsoki Kórházban működő Traumatológiai Tanszéke, illetve a gyakorlat helyszíne, a kórház Ortopéd-Traumatológai Osztálya a hallgatóktól a jogszabályokban előírt vizsgálatokat kéri. Ahogy az a tanszék tájékoztatójában szerepel: »a hallgatók a foglalkozás-egészségügyi vizsgálatot az általuk választott intézményekben végeztethetik el«. Ugyanakkor a tájékoztató lehetséges szolgáltatóként megnevezte az Uzsoki Kórház foglalkozás-egészségügyi szolgálatát. Az egyetem rektora belső vizsgálatot indított a helyzet alaposabb megismerése érdekében, a tájékoztatót pedig módosítja a Tanszék.

A foglalkozás-egészségügyi vizsgálatok eljárásrendje az egyetem új rektorának kezdeményezésére jelenleg átalakítás alatt van, annak megfelelően, hogy a vizsgálatok finanszírozását az egyetem állja. Ennek első lépéseként az egyetem Klinikai Központja az idén dolgozott ki új rendszert az elsőévesek számára, melynek keretében az egyetem hálózatán belül térítésmentesen vettek részt a hallgatók a kötelező orvosi vizsgálatokon. Ezt a következőkben kiterjeszti az egyetem a többi évfolyamra is” - idázte a közleményt a 444.hu.

Legolvasottabb cikkeink