• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Magyarok miatt robbant ki a londoni állkapocsháború

Lapszemle Forrás: hirado.hu

Már nem csak magyar fogászati rendelő, hanem magyar mobil klinika is működik Nagy-Britanniában.

A vállalkozások a brit árak töredékéért kínálják szolgáltatásaikat. Más területeken is kialakulhat hasonló verseny, mint a fogászati ellátásban: kevés a gyógytornász és -masszőr, valamint drágán dolgoznak a kozmetikusok, fodrászok - írja a hirado.hu.

Állkapocsháború robbant ki Londonban a magyar fogorvosok miatt. A brit orvosok kénytelen kelletlen tűrték, hogy korábbi betegeik inkább repülőre ültek, és Magyarországra jöttek fájós fogukkal. De most egyenesen felháborodtak, miután magyarok nyitottak rendelőt Londonban. Mondani sem kell, olcsóbban nyújtják szolgáltatásaikat, mint a helyiek. S mivel a britek is pénzből élnek, inkább mennek oda, ahol kevesebb pénzért kapnak éppen olyan jó ellátást, mint a drága klinikákon – hangzott el a Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorában.

A klinika eredetileg heti egy napon üzemelt, de nagyon hamar olyan népszerű lett, hogy ma már teljes munkaidőben fogadja a pácienseket. Egy félórás vizit 17 fontba, nagyjából 6 ezer forintba kerül, ami alacsonyabb a londoni klinikák megszokott árainál.

Simon Purchall, a klinika képviselője elmondta: a kereslet példátlanul nagy, a pácienseket pedig ugyanazok a fogorvosok kezelik, akiket már Budapesten megismerhettek az elmúlt években.
Purchall tervei között szerepel egy rendelőhálózat felállítása, mint elmondta: a verseny egészséges dolog a piacon. Sok brit fogorvos azt hiszi, Svájcban van, legalábbis az áraik alapján.

A közelmúltban egy másik egészségügyi vállalkozás azzal került a brit lapok címoldalára: a magasan fejlett technológiával ellátott, magyar fogorvosok által üzemeltetett, mobil fogklinika Angliában vidéki körútra indult. A hatalmas, felfújható sátorban működő klinika a brit árszint harmadáért kínálja szolgáltatásait. A mozgó klinikán az egyszerűbb eseteket azonnal ellátják. Azoknak pedig, akik bonyolultabb kezelésre szorulnak – hídra, koronára -, helyben felmérik az állapotát, megbeszélik a szükséges beavatkozásokat, és időpontot is adnak a budapesti kezelésekhez. Így a betegnek nem kell úgy elutaznia, hogy csak megérkezése után derül ki, milyen kezelésekre van szüksége, hanem minden szükséges információ birtokában tervezheti meg magyarországi utazását. A mobil klinika orvosai a brit orvosi kamara engedélyével működnek, és a legkorszerűbb technikával dolgoznak.

További részletek a hirado.hu-n