• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Meg kellene menteni a soproni mentőket is

Lapszemle Forrás: kisalföld.hu

Ismét felmondtak, ezúttal ketten a soproni mentőállomás munkatársai közül.

Szokatlan, egyben önironikus bejegyzés jelent meg a soproni mentők közösségi oldalán a minap. A poszt nem volt hosszú életű, viszonylag hamar eltávolították, mégis nagy visszhangot kapott - írja a kisalfold.hu.

A közösségi bejegyzés új vetületét tárta elénk az egészségügy egyre kétségbeejtőbb helyzetének: „Megint felmondtak ketten a soproni mentőállomáson, ha van valakinek ismerőse, aki éhbérért akar dolgozni, szóljatok neki! Előnyök: összevissza dolgozol, így változatos a munka. A pénz a legkevesebb (120 ezer/168 óra, vagy félállásban a fele), így nem kell gondolkodni az elköltésén. Mindenki lenézi a munkádat, így nem kell több baráttal foglalkozni. Biztos munkahely 65 éves korig, de életed végéig mindenképp" – áll többek között a segélykiáltásként is felfogható bejegyzésben.

Vajon miért folyamodtak a mentők a figyelemfelkeltés ilyen szokatlan formájához? A létszámgond mennyire veszélyezteti a soproni mentőszolgálat működésének biztonságát? – tette fel kérdéseit a lap az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) sajtóosztályának.

– A soproni mentőállomáson harmincnégy bajtársunk teljesít szolgálatot, a mentőellátás zavartalan, a működőképesség biztosított. Mindez nem jelenti azt, hogy minden álláshely folyamatosan betöltött, ezért keressük és várjuk az életmentést hivatásul választók jelentkezését – közölte a Kisalfölddel Győrfi Pál kommunikációs igazgató.

Mint megtudták, a mentőápolók országos átlagkeresete tavaly nettó 141.677, a mentő-gépkocsivezetőké pedig nettó 141.218 forint volt. Az idézett, ironikus szöveg pedig már egy évvel korábban is felbukkant az interneten.

„Azt valljuk, hogy az életmentés az egyik leggyönyörűbb hivatás. Elismerjük és nagyra becsüljük bajtársainkat, akik a közismerten veszélyes, életmentő hivatást gyakorolják. Az Országos Mentőszolgálat új vezetése pedig azon dolgozik, hogy az áldozatos munkát végző mentődolgozók anyagi és erkölcsi megbecsültsége érezhetően javuljon" – áll az OMSZ levelében, amelyben arról nincs szó, hogy hány százalékot is fog jelenteni az említett „érezhető javulás".

Legolvasottabb cikkeink