• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Meglepetésemben majdnem lefordultam a székről

Lapszemle Forrás: infodunaujvaros.hu

Szeretném, ha a város és a környék lakossága magáénak érezné ezt a kórházat.

- Örömmel bejelenthetem, hogy meghaladta a 10 millió forintot az eddigi gyűjtés eredménye. Van esély arra, hogy a hátralévő 10-11 hónapban sikerül nyélbe ütni a készülék beszerzését - mondta el dr. Mészáros Lajos, a dunaújvárosi kórház főigazgatója azon az ünnepségen, amelyen Kalácska András, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség elnöke áradta az új CT képalkotó berendezés megvásárlásához általuk összegyűjtött egymillió forintot. Az ünnepségről az Infodunaújváros.hu tudósított.

- Amikor a kórház elkezdett új CT-re gyűjteni, látszott, hogy a továbbiakban nem külső szolgáltatóval kívánjuk végeztetni a CT vizsgálatokat, hanem saját hatáskörbe vennénk ezt a tevékenységet. A gazdasági számítások azt mutatták, hogy sokkal hatékonyabb lehet ez. Mellesleg a technika előrehaladása is elavulttá tette a jelenlegi, külső szolgáltató által működtetett CT-t. Elhatároztuk, hogy megpróbálunk megtörni egy több évtizedes jeget, amit érzékeltünk. 1985 óta dolgozom ebben a kórházban. Úgy éreztem, létezik lakossági negatív hangulat a kórházzal szemben.

Amikor 2010-ben, a főigazgatói székbe kerültem, elhatároztam, hogy megpróbálok ezen változtatni. Ennek egyik lépése volt az, hogy szerettem volna és szeretném a város és a környék lakosságát bevonni abba, hogy magukénak érezzék ezt a kórházat. Hiszen érték az, hogy itt van helyben, hogy olyan ellátási formákat hozunk közel a lakossághoz, amit más városok lakosai nem érnek el helyben, hanem egyetemi klinikákra, megyei kórházakba kell utazniuk. Itt helyben egy kényelmes, elérhető, magas színvonalú szolgáltatást nyújt ez a kórház. Amelynek személyzete pedig törekszik arra, hogy a szakmai színvonalnak megfeleljen, fejlessze azt és vele a lakosság rendelkezésére tudjon állni. Teendőnk persze van még. Dolgozóink kommunikációját emberibbé tenni, hogy mindenki személyre szabott tájékoztatást kapjon. A várólistákat próbáltuk a lehetőségeinkhez képest rövidíteni. Ebbe a keretbe kívántam beilleszteni azt, hogy kis támogatást is próbáljunk szerezni a kórház számára a lakossági körből. Ebbe illeszkedik ez a CT beszerzés.