• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Melanoma: Nem csak nyáron kell figyelni

   Melanoma: Nem csak nyáron kell figyelni

  • Öt fontos tudnivaló a most aktuális anyajegyszűrésről

   Öt fontos tudnivaló a most aktuális anyajegyszűrésről

  • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

   Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

 • egynapos sebészet
  • Jó ütemben halad az egynapos sebészetek fejlesztése

   Jó ütemben halad az egynapos sebészetek fejlesztése

  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

  • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

   Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

Menedzser vezetőt kapott a klinikai központ

Lapszemle 2018.09.18 Forrás: Délmagyarország
Menedzser vezetőt kapott a klinikai központ

Németh László: az egészségügy nem kapja meg azt a helyet, amit megérdemelne.

Több mint tíz éve menedzserként dolgozik a szegedi gyermeksebész, Németh László. Tizenöt év után tért vissza a városba, két hete ő a szegedi klinikai központ új elnöke. Elődeitől eltérően ő főállásban látja el ezt a feladatot, orvosként már nem praktizál. Mint mondta, hiányzik neki a műtő, de az ugyanúgy teljes embert kívánna, mint azok a tisztségek, amelyeket az elmúlt időszakban betöltött - írta a Délmagyarország.

Azt gondolom, hasonló feladatom lesz itt is, mint ami az ÁEEK-ban volt, vagyis az orvosi szakma támogatása és jobbá tétele - fogalmazott. - Kiemelkedő célom a klinikai központ fejlesztése, ami elsősorban a betegek és a dolgozók elégedettségének növelésével érhető el. A betegek szempontjából például a várólisták csökkentése lehet az, amivel előrelépést érhetünk el, a dolgozók számára pedig a munkakörülmények javítása és amennyiben lehetséges, a javadalmazás emeléshozhat pozitív változást. Természetesen meg kell ismerni a helyi problémákat, ezekről minden intézményvezetővel személyesen szeretnék beszélgetni. Erre azonban az eltelt két hét még nem volt elegendő.

Németh László úgy fogalmazott, minden rendszerben vannak belső tartalékok - ezeket szeretné megkeresni, hogy céljait megvalósíthassa. – A kicsi, de hatékony változásokban hiszek – tette hozzá.

Szegeden már most is nemzetközi szintű beavatkozásokat végeznek, az egészségügy megítélése - és ez igaz az egész országra - nem kapja meg azt a helyet, amit megérdemelne. - Ami Nyugat-Euró- pában elérhető eljárás, nálunk is az. Meggyőződésem, hogy a magyar egészségügy lényegesen jobb, mint amilyen az általános megítélése. Szeretném, ha ebben is változás történne, hiszen az a betegek bizalmát is növelné az intézmények felé. Elődeitől eltérően az új elnök főállásban vezeti a klinikai központot: bár orvos, gyógyítani nem fog. - Természetesen nem állítom, hogy nem hiányzik a műtő, de ott is teljes emberre van szükség. Nekem 2009 óta nem összeegyeztethető a munkámmal a betegellátás, így el kellett azt engednem. Most 38 szervezeti egység vezetése a feladatom és az, hogy azok a változások, amelyeket elterveztem, megvalósuljanak - mondta a lapnak.

Legolvasottabb cikkeink