• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • A betegségről a melanoma világnapján

   A betegségről a melanoma világnapján

  • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

   Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

 • egynapos sebészet
  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

  • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

   Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

  • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

   Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

Mindenhol lesz háziorvos a megyében

Lapszemle 2019.04.15 Forrás: delmagyar.hu
Mindenhol lesz háziorvos a megyében

A tervek szerint az országban 100-130 rendelő újulhat meg, és 600-700 település nyerhet az orvosieszköz-beszerzési programon.

Csongrád megyében kilenc település keres háziorvost, ennyiben üres tartósan a praxis. Többek között erre a problémára nyújthatnak megoldást a Magyar Falu program pályázatai: orvosi rendelők újulhatnak meg, orvosházakat építhetnek és orvosi eszközöket szerezhetnek be a kistelepülések - írta a délmagyarország.hu.

Derekegyházon most újítják fel az egészségházat, és orvost keresnek. – Sok csábító szolgáltatás van a faluban, a legújabb lehetőség a Magyar Falu program nemrég kiírt pályázatai, amelyben nagyon szeretnénk pályázni az orvosházak kialakítására. Bízom benne, így sikerül idecsábítanunk orvost – fűzte hozzá a derekegyházi polgármester.

Április 26-ától május 27-éig lehet benyújtani azokat a pályázatokat, amelyek által az 5000 fő alatti kistelepüléseken élők is színvonalas ellátásban részesülhetnek. A tartósan üres praxissal rendelkező települések pedig pályázhatnak orvosházak építésére. A tervek szerint az országban 100-130 háziorvosi rendelő újulhat meg, és 600-700 település lehet kedvezményezettje az orvosieszköz-beszerzési programnak.

Forráskúton a praxis be van töltve, hosszú évek óta Vereczkei Csaba a falu körzeti orvosa. Az orvosi rendelő ugyan az 1990-es években épült, ám energetikailag jelentős felújításra szorul.

 – Több helyen beázik az épület, hideg van télen, néhány helyen omlik a vakolat, ezért szükség van nyílászárócserére, fűtés-korszerűsítésre – mutatta a háziorvos Fodor Imre polgármesternek. A település vezetője hozzáfűzte, orvosi eszközök beszerzésére is pályáznak. A háziorvostól megtudtuk, a jövőben a prevencióra helyezik a hangsúlyt, ezért az ezt kiszolgáló eszközöket és egy vérvételi széket szeretnének beszerezni. Újszentivánon komplex orvosi rendelő építését tervezik, az egészségügyi alapellátásokat egy épületben, integráltan kívánják megvalósítani a Magyar Falu program pályázatával.

Legolvasottabb cikkeink