• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Mintamenzát Csongrád megyébe

Lapszemle Forrás: delmagyar.hu

A krumplipürének újra burgonyából kell készülnie, még ha azt meg is kell pucolni.

Az országos Mintamenza Program Dél-alföldi programindító konferenciáját rendezték csütörtökön a megyeházán. A Békés megyéből indult kezdeményezéshez, amelynek eddig 250 tagja van, 11 Csongrád megyei intézmény csatlakozott – főleg kis konyhák. A program a szakemberek szerint jó, ezért minél több termelőt és felhasználót szeretnének bevonni. B. Nagy László kormánymegbízott hangsúlyozta: ez egy olyan piaci szegmens, amelyre nagy szükségük van a vidéki őstermelőknek és mezőgazdasági kisvállalkozásoknak – olvasható a delmagyar.hu portálján.

Zoltai Anna, a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal osztályvezetője szerint a 24. órában igyekeznek most valamit kezdeni a kialakult helyzettel. Mint mondta, 10 ezer helyszínen folyik közétkeztetés, de ennek kevesebb mint felén van csak főzőkonyha. A nyersanyag és a készétel is rengeteget utazik, nincs kapcsolat a főző és a fogyasztó között. Ráadásul a szolgáltatói rendszerű közétkeztetésben a költségminimalizálás a cél, ez pedig minden más szempontot felülír. Mint Zoltai Anna rámutatott: ahol lehet vissza kell állítani a helyi, kis konyhákat.