Változatos, finom és egészséges ételek kerüljenek a gyerekek tányérjaiba.
Egészséges, változatos, finom ételek, lehetőség szerint haza alapanyagokból – ez a lényege a Mintamenza Programnak, melynek regionális programindító munkaértekezletét kedden tartották Miskolcon a megyei kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének Meggyesalja úti épületében - írja a Minap.hu.
A 2010-ben Békés megyében indított, a közétkeztetés megújítására irányuló kezdeményezés 2012. november 13-án országos kiterjesztést kapott. Minden megyében három fős Mintamenza csapatok alakultak, melyek tagjai a népegészségügyi szakigazgatási szervek munkatársai és a gasztronómia területének jeles képviselői.
A Miskolcon megrendezett munkaértekezleten a Borsod-Abaúj-Zemplén,- Nógrád- és Heves megyék mintamenza csapatainak felkészítése történt meg az egészségesebb, korszerű táplálkozás kialakítása érdekében szükséges teendők ellátására.
Kőrössi Kálmán Venesz-díjas mesterszakács a Miskolc Televíziónak elmondta, a program egyik célja, hogy változatos, finom és egészséges ételek kerüljenek a gyerekek tányérjaiba minden nap, Miskolcon is, az alapanyagok lehetőség szerint hazai termékek legyenek, és nem utolsó sorban a helyi szállítóktól próbáljuk beszerezni azokat.
Asztalos Ágnes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási szervének vezetője, megyei tisztifőorvos a MiTV-nek elmondta, a megfelelő partnereket még a következő hetekben választják ki, és az év folyamán fognak megvalósulni az első ilyen programok, amikor a főzőkonyhák a civil szervezetek és a gazdálkodó szervezetek megszervezik egymás közötti munkát – hangsúlyozta Asztalos Ágnes.