• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Miskolcon is indulhat a Mintamenza

Lapszemle Forrás: minap.hu

Változatos, finom és egészséges ételek kerüljenek a gyerekek tányérjaiba.

Egészséges, változatos, finom ételek, lehetőség szerint haza alapanyagokból – ez a lényege a Mintamenza Programnak, melynek regionális programindító munkaértekezletét kedden tartották Miskolcon a megyei kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének Meggyesalja úti épületében - írja a Minap.hu.

A 2010-ben Békés megyében indított, a közétkeztetés megújítására irányuló kezdeményezés 2012. november 13-án országos kiterjesztést kapott. Minden megyében három fős Mintamenza csapatok alakultak, melyek tagjai a népegészségügyi szakigazgatási szervek munkatársai és a gasztronómia területének jeles képviselői.

A Miskolcon megrendezett munkaértekezleten a Borsod-Abaúj-Zemplén,- Nógrád- és Heves megyék mintamenza csapatainak felkészítése történt meg az egészségesebb, korszerű táplálkozás kialakítása érdekében szükséges teendők ellátására.
Kőrössi Kálmán Venesz-díjas mesterszakács a Miskolc Televíziónak elmondta, a program egyik célja, hogy változatos, finom és egészséges ételek kerüljenek a gyerekek tányérjaiba minden nap, Miskolcon is, az alapanyagok lehetőség szerint hazai termékek legyenek, és nem utolsó sorban a helyi szállítóktól próbáljuk beszerezni azokat.

Asztalos Ágnes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási szervének vezetője, megyei tisztifőorvos a MiTV-nek elmondta, a megfelelő partnereket még a következő hetekben választják ki, és az év folyamán fognak megvalósulni az első ilyen programok, amikor a főzőkonyhák a civil szervezetek és a gazdálkodó szervezetek megszervezik egymás közötti munkát – hangsúlyozta Asztalos Ágnes.