• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Nekiment az egri kórháznak a volt kórházvédő

Lapszemle Forrás: HEOL

A MOK megyei elnöke egykori kórházvédőként fordult szembe az intézmény jelenlegi vezetésével.

Pócs Alfréd, a Magyar Orvosi Kamara megyei szervezetének elnöke, az egykori kórházvédők vezetője az egri kórházfelújítási pályázat megvalósulását, a várólisták hosszát és a betegutak átalakításának tapasztalatai miatt emelte fel szavát a napokban. Állításaival az egri Markhot Ferenc Oktatókórház főigazgatóját szembesítettük – olvasható a heol.hu portálján.

– Ez egy segélykiáltás. Mi nap, mint nap találkozunk azokkal a betegekkel, akik már alig járóképesek, és az élteti bennük a reményt, hogy protézis beültetésben részesülhetnek, és látjuk azt, hogy omlanak össze és halnak meg pár nap alatt, amikor a sok halogatás után a hitüket elvesztik, a gyógyulás lehetőségében – mutatott rá, Pócs Alfréd, aki szerint az új betegellátási határok meghúzása Heves megye kettészakítását jelenti, és ez fokozta a káoszt.

Nem kívánjuk kommentálni az elnök egészségügyi politikával kapcsolatos megjegyzéseit – nyilatkozta dr. Fűtő László, a Markhot Ferenc Oktatókórház főigazgatója, aki hozzátette azt is, Pócsnak a Markhot Ferenc Kórházban tevékenykedő orvosként nincs joga a kórház belső ügyeiről nyilatkozni felhatalmazás nélkül, különösen, ha felkészületlenül téves információkat közöl.

A TIOP-2.2.4. pályázat támogatói szerződését valóban 2010. októberében írták alá. A pályázat megvalósítása a kórháztól független okok miatt késésben van, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Magyar Kormány a kezdeti 5 milliárd forintos beruházási összeget további 1,4 milliárd forinttal egészítette ki. A projekt kivitelezésének közbeszerzési kiírása folyamatban van emelte ki dr. Fűtő László, aki kitért arra is, hogy a Markhot Ferenc Kórház legnagyobb problémája a hasonló struktúrájú, kapacitású és progresszivitási szintű kórházakkal összevetve is az alulfinanszírozottság.

Határozottan visszautasítjuk az Pócs Alfréd azon kijelentését, hogy a kórház a betegellátásban a kevésbé anyagigényes szakmákat preferálja. Belső intézkedésekkel folyamatosan igyekszünk mindent megtenni a várólisták csökkentése érdekében – mutatott rá a Markhot Ferenc Kórház főigazgatója.