• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Nem a kórházi koszt, hanem a kezelés számít

Lapszemle Forrás: InfoRádió

Nem az a fontos, hogy milyen a konyha, hanem az, hogy milyenek az orvosok.

A már régóta húzódó egészségügyi reform ellenére a németek meg vannak elégedve a kórházakkal és klinikákkal. Mint a betegbiztosítók által készítetett nagyszabású felmérés kimutatta, a válaszadók 82 százaléka nem talált kivetnivalót azokban a kórházakban, amelyekben kezelésben részesült - számolt be róla az InfoRádió.

A két legnagyobb német betegbiztosító, az AOK és a Barmer - a Bertellsmann Alapítvánnyal és a fogyasztók országos szervezetével együtt - közvélemény-kutatást végzett arról, hogy vélekednek az emberek a kórházakról.

Némi meglepetést keltett, hogy a megkérdezettek számára nem jelentett fontos tényezőt a szobák nagysága, az, hogy egy vagy kétágyas kórteremben feküdtek, de az sem, hogy milyen volt a koszt - ugyanis csaknem egybehangzó vélemény szerint nem az a fontos, hogy milyen a konyha, hanem az, hogy milyenek az orvosok, mennyire korszerűek a gyógyászati berendezések és mekkora gondot fordítanak a tisztaságra.