• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Nem kellene belehalniuk a munkavégzésbe a postásoknak

Lapszemle MA 06:19 Forrás: merce.hu
Nem kellene belehalniuk a munkavégzésbe a postásoknak

A Mércének nyilatkozó szakszervezeti vezetők kifogásolták, hogy a biztonságos munkavégzésre vonatkozó szabályokat "felvizezték".

Mint arról több médium is beszámolt, múlt héten Kelebián elhunyt egy 59 éves postás munkavégzés közben. A biciklin küldeményeket kézbesítő dolgozóra ájultan, a tűző napon heverve találtak rá a járókelők. A kiérkező mentősök a mentőhelikopterrel csak akkor tudták elszállítani, miután a  testét sikerült 43 celsius fokra hűteni. A Magyar Posta az ügyben közleményt adott ki, ebben leszögezték, hogy dolgozóiknak megfelelő mennyiségű védőitalt biztosítanak, és a postások ezen felül a vállalat költségén vásárolhatnak maguknak vizet. A Posta az esetet azóta is vizsgálja, az elhunytat pedig saját halottjának tekinti, írja a Mérce

„A Magyar Posta mindent megtesz azért, hogy munkatársai napi feladataikat maximális biztonságban végezhessék és elkerülje a hasonló eseteket. Rendkívüli hőség esetén, illetve a hőségriadó elrendelésekor megkülönböztetett figyelmet fordítunk a munkájukat a szabadban végző kollégákra. Megfelelő mennyiségű védőitalt (hűtött ivóvizet) biztosítunk a számukra, melyet a kézbesítők magukkal vihetnek a járásukba, illetve szükségleteiknek megfelelően munkájuk közben a munkáltató költségére vásárolhatnak vizet. Emellett kellő pihenőidőt is biztosítunk a számukra.

Kézbesítőink – vezetőjükkel egyeztetve – a megszokottól eltérő időben is kézbesíthetnek, korábban kezdhetik a munkát, amikor még hűvösebb van. Ügyelünk arra, hogy a munkaátszervezések a szolgáltatás teljesítését ne befolyásolják. (…)” – írta a Posta a közleményében.

A Mércének nyilatkozó szakszervezeti vezetők kifogásolták, hogy a biztonságos  munkavégzésre vonatkozó szabályokat felvizezték, a betartatásuk hiányos.  Zlati Róbert, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnöke lapunknak úgy fogalmazott:

„a munkavédelmi szabályok ellenőrzése terén régóta kritikusak vagyunk a kormánnyal. Az elmúlt években leépült a szabályok betartatása, nagyon kevés az ellenőr. A munkavállalók részéről külön bátorságra van szükség, hogy jelezzék, ha nem tartják be a szabályokat, vagy az ehhez hasonló veszélyes helyzetben megálljanak a munkával.”