• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Nem költözött ki határidőre a Sportkórház

Lapszemle Forrás: mno.hu

Káosz a Sportkórház költözése körül: menniük kell, de nincs hova.

Hiába kellett volna hivatalosan június 30-ig kiköltöznie a Sportkórháznak a fővárosban az Alkotás utcai telephelyről, és egy 2015-ben bejelentett fejlesztés miatt átadnia a területet a Testnevelési Egyetemnek, erre máig nem került sor. Sőt, ahogy a munkálatok haladnak, jelentős késés várható, a betegek pedig időpontot kérhetnek ugyan, de azt nem tudják nekik megmondani, hogy egyáltalán hova kell majd menniük a vizsgálatra – tudta meg a Magyar Nemzet.

 A felújítás folyamata olyannyira el van maradva, hogy az épület egy részéből egyelőre a törmeléket hordják ki a munkások a járdán álló konténerekbe. A lap kérdésére két munkás elmondta: nem tudnak arról, hogy lenne az intézményben betegellátás, egyelőre az Alkotás utcai telephelyen látják el a pácienseket. Arra a kérdésre, mikorra várható, hogy elkészülnek a munkával, úgy válaszoltak: a költözés még jó ideig eltarthat, jelenleg a felújítás zajlik, mint mondták, egyelőre „minden szanaszét van", és az sem biztos, hogy idén elkészülnek.

Amikor időpontot szerettünk volna kérni az egyik szakrendelésre, azt a tájékoztatást kaptunk, hogy időpontot tudnak adni ugyan, de azt még senki sem tudja, mikortól lesznek az új épületben, így a betegeknek azt javasolják, még a vizsgálat/konzultáció előtt telefonáljanak további tájékoztatásért - írta a lap.

A Sportkórház állapotát ismerő forrásunk szerint egyébként a kórháznak vannak már olyan épületei, amelyeket átadtak a Testnevelési Egyetemnek. Ezekben a könnyebben mozdítható egységek, például a gazdasági osztály, a pénzügy, illetve az adminisztráció voltak. Egy részük már átköltözött a Karolina úti, elkészült irodákba, de sokan még az Alkotás utcában dolgoznak, a betegellátás is ott zajlik.

A Sportkórháznál abban bíztak korábban, hogy augusztus 15-ig kapnak haladékot, de most úgy tűnik, július végéig költözniük kell. Erről azonban hivatalos, nyilvánosan elérhető friss szerződést vagy szerződésmódosítást nem találtunk, így továbbra is a június 30-i dátum van érvényben - írta az mno.hu.