• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Őket már elvesztette Magyarország

Lapszemle Forrás: Napi.hu

A főként Londonban élő magyarok többsége inkább maradna.

A Nagy-Britanniában, főként Londonban élő magyarok többsége inkább maradna - derül ki egy friss kutatásból. 5200 Nagy-Britanniában élő magyar válaszolt az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Kisebbségkutató Intézete által végzett online adatfelvétel kérdéseire. A válaszolók leginkább gazdasági okokból költöztek a szigetországba, többnyire az elmúlt négyben. Szinte mindegyikük jobbnak értékeli jelenlegi helyzetét, mint amilyen Magyarországon volt, és a hazatérést is csak kevesen fontolgatják - írta a napi.hu.

A Magyarországról való elköltözést megelőzően a válaszadók többsége (70,1 százalék) teljes vagy részmunkaidőben dolgozott. A többiek nagyjából fele-fele arányban diákok voltak (16,1 százalék) illetve nem dolgoztak, vagy csak alkalmi munkából éltek (13,8 százalék). A felmérésből kiderült, hogy Nagy-Britanniában jelentősen változott a munkaerő-piaci helyzetük: jóval aktívabbak, jelenleg csupán egytizedüknek (9,5 százalék) nincs teljes vagy részmunkaidős állása, ők jellemzően tanulnak, kisebb részt alkalmi munkákat végeznek.

A megkérdezettek elsöprő többsége elégedett jelenlegi helyzetével, különösen, ha a korábbi, magyarországi körülményekkel hasonlítja össze. Alig több mint egytizedük érzi úgy, hogy helyzete nem javult, vagy rosszabbodott amióta Nagy-Britanniában él. Ezzel összhangban az sem meglepő, hogy a megkérdezettek többsége nem tervezi a közeljövőben a visszatérést Magyarországra. Közel háromnegyedük (73,1 százalék) soha, vagy a következő öt évben biztosan nem térne vissza. Egyötödük (20,8 százalék) néhány év múlva hazatérne, és alig vannak olyanok (6,1 százalék), akik egy éven belül visszatérnének Magyarországra.

Egy német cégalapítással foglalkozó szervezet összegzése szerint 580 ezer magyar ember dolgozott 2013 év végén más európai országokban. A kftkreator.hu becslése szerint idén szinte biztosan meghaladja a hatszázezret a hivatalosan is külföldön dolgozó és élő magyarok száma. Az Egyesült Királyság mellett Németországban és Ausztriában dolgozik a legtöbb magyar.