• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Orvosi igazolás: csak kiderült a megoldás

Lapszemle Forrás: RTL-Klub Híradó

Az OEP-pel szerződött helyettesítő orvosok orvosok listáját hamarosan közzéteszik.

- A házi gyerekorvosok szerint fölösleges a nyári táborok előtti igazolás. Szerintük azért kér a papírért néhány orvos olykor 6-7 ezer forintot, hogy erre felhívja a figyelmet. Az OEP szerint a törvény kötelez, de ők biztosítják az ingyenes igazolást - foglalta össze a sajtóban napok óta zajló vita lényegét az RTL KLub Híradó.
Táboroztatni idén 10-től akár 150 ezer forintig lehet egy hétre, az igényektől függően. A három napnál nem régebbi igazolás a törvény szerint kötelező. A táboroztatással kapcsolatban ez az egyetlen előírás.

- A szülőknek ez egy macerás dolog. Mert ugye el kell menni az orvoshoz, és ki kell kérni az igazolást. Az hogy ezért pénzt kérnek, ez egy nagyon megdöbbentő dolog. Én hallottam olyanról is, hogy háziorvos kért 6-7000 forintot, azért, hogy kiállítsa ezt az igazolást. A szülő pedig egy 11 ezer forintos napközis táborba szerette volna elvinni a gyermekét – mondta Sárvári István, a Táboroztatók Országos Egyesületének elnöke.

Az igazolás ára nincs szabályozva, viszont nem minden orvos kér pénzt érte. A házi gyermekorvosok egyesületénél azt mondják, ez figyelemfelhívás, mert egy gyerek akár egy nap alatt is megbetegedhet. A lehetetlenségére és a teljesen elavult korszerűtlen gyakorlatra akartuk ezzel felhívni a figyelmet. Valószínűleg a miskolci kollégák is úgy gondolták, hogyha jól fölhergelik a szülőket, akkor ők majd a médiához fordulnak. Itt van, meg is lett az eredménye, mert végre téma lett, hogy mi értelme van ennek az igazolásnak." – fejtette ki véleményét dr. Kádár Ferenc, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének vezetője.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál azt mondják, ők nem ellenőrizhetnek minden orvost, hogy kér-e pénzt a nyári táboros papírért, de van ingyenes megoldás. - Az OEP biztosítja annak a lehetőségét, hogy a gyermekek térítésmentesen juthassanak hozzá ilyen igazoláshoz. Mégpedig az iskolaorvosi ellátórendszer keretében. – magyarázta dr. Schiszler István, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgató helyettese. A velük szerződött orvosok listáját hamarosan közzéteszik.

Az OEP közleménye az orvosok listájával