• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Rejtélyes hajhullás – nem ad választ az orvostudomány a kisfiú bajára

Lapszemle Forrás: Békés Megyei Hírlap Online

Három éve kezdett foltokban hullani a haja egy tizenegy éves kisfiúnak a megye egyik kistelepülésén.

Hiába fordultak meg több orvosnál – magánrendeléseken is –, egyik sem tudta megmondani, mi lehet a gond, csak ilyen-olyan szereket írtak fel, ráfogták a bajt különböző dolgokra. A család tanácstalan, hová fordulhatnának tényleges segítségért.

Elegánsan, sapkában érkezett lapunk szerkesztőségébe a megyénk egyik kistelepülésén lakó kisfiú. Mint az édesanya elmondta, három éve kezdett foltokban hullani a most tizenegy esztendős gyermekének a haja. Orvosról orvosra mentek, a kórházakban is több mint kilenc szakember látta a kisfiút, de valós megoldást nem találtak – írja a Békés Megyei Hírlap – online.

A kisfiú édesanyja elmondta Debrecenben is megpróbáltak segítséget kérni, de onnan azzal utasították el őket, nem oda tartoznak. A doktorok jó néhány indokot hoztak fel.

Még 2009-ben kivették a manduláját, de csak nem szűnt meg a hajhullás. Utána ráfogták, hogy lyukas a foga, de kiderült, ott sincs semmi gond. Gomba miatt is kezelték, különböző szeszeket és vitaminokat írtak fel – sorolta az édesanya. Egyes orvosok csak annyit tudtak mondani, hogy néhány hónap múlva megszűnik a hajhullás, nem kell aggódni.

Ennek ellenére a kisfiú lábáról és kezéről, szemöldökéről is lehullott az összes szőr. Egy éve megunták a tétlenséget, magánrendeléseken próbálkoztak, hátha ott tényleg foglalkoznak a kisfiúval.

Nyíregyházán találtunk egy orvost, injekciókat adott a fejbőre alá, azokon a részeken ismét kinőtt a haja. Azt azonban nem mondta el, mi az oka a betegségének. A magánrendelés pedig egyik napról a másikra megszűnt – folytatta az édesanya, aki hozzátette azt is: megint megoldás nélkül maradtak. Persze, reménykednek, hogy sikerül megállítani és visszafordítani a hajhullást, de még abban is tanácstalanok, milyen vizsgálatokra lenne szükség, kihez fordulhatnának.

A hatodikos kisfiú nehezen viseli a megpróbáltatásokat, olykor sehová sem szeretne menni, mert beszólogatnak neki, de szerencsére az iskolában már nem gúnyolódnak annyit, mint eddig.

A kisfiú édesanyja nem azért fordult szerkesztőségünkhöz, mert sajnáltatni szeretné magukat, vagy mert pénz szeretne. Segítséget és tanácsot kér, hogy mi lehet a kisfiú hajhullásának az oka, mi lehet a megoldás, mert nem törődnek bele ebbe az állapotba – emeli ki a lap.