• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Rokkantsági felülvizsgálat: ''Szimulánsnak néztek''

Lapszemle Forrás: delmagyar.hu

Megvárta a folyamatban lévő rokkantsági felülvizsgálata eredményét Hemm Károly, csak utána szólt, hogy betegebb lett.

Rosszul tette. Úgy számol, több mint 100 ezer forintja bánja.

Köszönöm a hatóság nagy tudású orvosainak, hogy ráébresztettek, mekkora kamu szimuláns is voltam tavaly 5 hónapig. Szentül meg vannak ugyanis győződve arról, hogy az egészségem csak 2014 decemberében romlott le annyira, hogy magasabb rokkantsági fokozatot ítéljenek meg. Ezért a fellebbezésemet, amiben kértem, hogy júliustól állapítsanak meg magasabb fokú rokkantságot, elutasították – panaszolta a súlyosan látássérült, szegedi Hemm Károly – írja a Délmagyarország Napilap cikke nyomán a delmagyar.hu portálja.

Hiába csatoltam a kérvényemhez szemészeti leleteket és a kórházi jelentést. Megírtam, hogy július 1-jén diagnosztizáltak a szememen egy daganatot, de addigra már jócskán romlott a látásom. Attól a naptól táppénzre kellett mennem, augusztusban és októberben meg is operáltak. A hivatal közben tévesen kiutalt a táppénz idejére kéthavi rehabilitációs járadékot – összesen 58 ezer forintot –, úgyhogy majd azt is vissza kell fizetnem – tette hozzá a férfi, aki hangsúlyozta: nem a romlás megállapított mértékével van problémája, azt elfogadja, hanem azt, hogy júliustól decemberig csak beképzelte magának a daganatot, látásromlást, vizsgálatokat, kórházat, műtéteket? Ugyanis ő így értelmezte a hatóság döntését, amit a másodfok is jóváhagyott.

A megyei kormányhivatal – az ügyfél meghatalmazása alapján – leírta: rehabilitációs szakigazgatási szerve mindent szabályszerűen csinált, hiszen a másodfokú hatóság is megerősítette a döntést. A szakértő a tavaly májusi soros felülvizsgálat alapján augusztusban rehabilitációs járadékot állapított meg októbertől az addigi rokkantsági ellátás helyett. Azért csak októbertől, mert a jogszabály előírja, hogy ha a felülvizsgálat állapotváltozást állapít meg – mint Hemm Károlynál –, akkor azt a döntést követő második hónaptól lehet rögzíteni. Az ügyfél szeptemberben kérte az újabb felülvizsgálatát súlyos állapotrosszabbodásra hivatkozva, és tájékoztatta a hivatalt, hogy július 1-je óta betegszabadságon van. Ezért a hatóság októbertől szüneteltette az ellátását. Ezt törvény írja elő, ha a rehabilitációs ellátásban részesülő keresőképtelen.

Az újabb vizsgálatot gyorsan elvégezték, és decembertől ismét rokkantsági ellátást állapítottak meg az ügyfélnek. Az állapotrosszabbodás ugyan vélhetően július 1-jétől állhat fenn, de a jogszabály tiltja az ellátás visszamenőleges megállapítását.