• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Segítséget kér a beteg Dominik édesanyja

Lapszemle Forrás: feol.hu

Először a kisfiú fotóját, aztán orvosi papírok regimentjét mutatja az anya.

Nem kórtörténetet írunk, a lényeg tehát: Dominik súlyos beteg. De talán van olyan, aki tud segíteni... Kedves kisfiú mosolyog a fényképről. Az ember az édesanya által mutatott fotó alapáján nem is gondolná, hogy Varga Dominik, milyen súlyos betegséggel küzd. A négy és fél éves kisgyerek normális lefolyású terhesség után, a 39. hétre született meséli az anya, Vargáné Mezei Andrea. Három kiló huszonötöt nyomott, és hosszabb volt ötven centinél. A kórházból úgy adták ki, mint egészséges újszülöttet – olvasható a feol.hu portálján.

Dominik mindössze néhány hónapos volt, amikor a háziorvos elküldte az első vizsgálatra, mert a csecsemő nem tartotta a fejét. Több napot töltöttek bent a kórházban. Néhány hét múlva újabb vizsgálat következett. Végül kiderült: a kisfiú hipotómiás. A betegség következtében a 2008-ban születésű kisgyerek ma is olyan, mint a rongybaba. Nem tud járni, legföljebb átfordulni. Úgy ül csak, ha megtámasztják. Dominiket egy éves korában vették fel a speciális fejlesztő bölcsödébe, ahová hat éves koráig járhat.

A kisfiú jelenleg is mindössze 12 kilós, hörgőszükölete van, ezért nem egyszerű az etetése sem, de az édesanya mereven elzárkózik attól, hogy a gyermekét esetleg csövön, gyomorszondán át táplálják. Minden tőlük telhetőt megtesznek, de sokszor tanácstalanok. Úgy érzik, túlságosan is magukra vannak utalva, panaszolja az anya. Egy pesti professzor szerint Dominik a ritka betegsége ellenére még lehet - mint fogalmazott - közepes ember. S bár nem beszél, édesanyja úgy veszi észre: figyel, és sok mindent megért. Már több fajta alternatív terápiát kipróbáltak, egy ideig jártak a Pető Intézetbe, és bölcsődei kutyaterápiára is – húzza alá a portál.

Bár Dominikkal még otthon maradhatna egy darabig, de muszáj dolgoznia - mondta az édesanya, hozzátéve azt is, férjével svájci frankalapú hitelre vették a negyedik emeletei lakást. Lift nincs, így a beteg kisfiút ölben kell fel- és lecipelni.

Az édesanya nem rejti véka, alá: segítséget vár a cikktől. Hátha tud valaki valamilyen gyógymódot. Vagy legalább valami olyan megoldást, amitől könnyébbé válhatná a három tagú család élete...