• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Sok volt a tárgyalásokon a hitegetés

Lapszemle Forrás: nepszava.hu

Az érdekvédők szerint a kormány megint csak ígérgetett, így megkezdték egy esetleges őszi munkabeszüntetés előkészítését.

Mérleget vont a napokban a Szociális Ágazati Sztrájkbizottság és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális államtitkársága, hogy hol tart az ágazat sztrájk-követeléseinek teljesítése. Az érdekvédők szerint a kormány megint csak ígérgetett, így megkezdték egy esetleges őszi munkabeszüntetés előkészítését, hiszen a bíróság mindenben nekik adott igazat a sztrájk idején még elégséges szolgáltatásokkal kapcsolatban – írja a Népszava – online.

A Szociális Ágazati Sztrájkbizottság szeptember 9-én fórumot szervez a szakma különböző területein dolgozók, az érdekvédelmi aktivisták és szimpatizánsaik részére. A találkozón értékelik a júliustól bevezetett ágazati bérpótlék hatását és egyben megkezdik a felkészülést az esetleges sztrájkra, amelynek a Fővárosi Törvényszék néhány hete másodfokon is zöld utat adott.

A hat tagszervezetet számláló sztrájkbizottság tagjai közben változatlanul próbálják megfejteni a terület jövőjét meghatározó kormányzati szándékot. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális államtitkárságán folytatott legutóbbi egyeztetésen azonban még mindig nem kaptak megnyugtató válaszokat az új bértábla és az ehhez kapcsolódó életpálya-modell bevezetésével kapcsolatban.

Nyitrai Imre szociálpolitikai helyettes államtitkár ugyan tárgyalóasztalhoz invitálta őket, de látszólag nem értette meg, miért aggódnak, hogy a kiegészítő bérpótlékot csak novemberig kapják a terület munkavállalói. A Szociális Területen Dolgozók Szakszervezetének (SZTDSZ) alelnöke szerint ők továbbra sem látják a jövő évi költségvetésben a ma már szinte követhetetlen ágazati pótlék és kiegészítő bérpótlék fedezetét, ezért nehezen hiszik el a fogadalmat, hogy a dolgozók 2016-ban egész évben számíthatnak a most megemelt összegre.

Migács Tibor a Népszava érdeklődésére úgy fogalmazott, hogy a legfrissebb ígéret szerint a kormány 2017 januárjától építené be az alapbérekbe a kiegészítéseket, akkor léphetne hatályba az új szociális bértábla és életpálya modell is.

A szakszervezeti vezető szerint azonban az utóbbi években már annyiszor becsapták őket, hogy most nehéz elhinni az újabb ígéreteket, ráadásul a kormány terveivel szemben ők változatlanul az egészségügyi bértábla kiterjesztését kérik, amely háromévente engedi a továbblépést a magasabb fizetési besorolásba, míg a tárca javaslata szerint a szociális területen dolgozókat ez a jog csak négyévente illetné meg.