Alacsonyabb só- és magasabb rosttartalmat ír elő az agrártárca tervezete, amely új kenyérfajtákat is bevezet a rendszerbe.
Módosítaná a kenyerekre vonatkozó szabályokat a agrárminiszter új rendelettervezete. Az új szabályok a már szabályozott kenyérfajták összetételét (például a rozsos kenyér minimális rozstartalmát) pontosítja, emellett új kenyérfajták (például tönkölykenyér) elkészítési szabályait is meghatározza, és ezeket beemeli a Magyar Élelmiszerkönyvbe - írja a vs.hu.
„A Magyar Élelmiszerkönyvben már szabályozott kenyértípusok mellett egyre nagyobb számban jelentek meg új összetételű termékek a piacon. A korszerű táplálkozástudomány eredményei alátámasztják a magas rosttartalmú és alacsony sótartalmú termékek szükségességét és jelentőségét" – derül ki a rendelettervezet indoklásából.
További részletek a rendelettervezetről a vs.hu-n.