• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Szegeden műtötték Talmácsi Gábort

Lapszemle Forrás: delmagyar.hu

Elhagyta tegnap a szegedi arc-, állcsont- és szájsebészeti klinikát Talmácsi Gábor.

A világbajnok motorost saját kérésére Piffkó József professzor műtötte Szegeden, miután egy hete súlyos balesetet szenvedett Ausztráliában. A legjobb kezekbe akart kerülni – ezért választotta a Tisza-parti várost. Örülök, hogy Szegedet választottam. Nagyon jó kezekbe kerültem. Nem gondoltam volna, hogy a fővároson kívül is találok ilyen minőségű egészségügyi intézményt. Ezekkel a szavakkal hagyta el a Szegedi Tudományegyetem Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Klinikáját tegnap délelőtt Talmácsi Gábor – olvasható a delmagyar.hu portálján.

A világbajnok magyar motorost saját kérésére műtötték meg Szegeden – a melbourne-i kórházból utazott ide. Éppen egy héttel korábban szenvedett Ausztráliában súlyos balesetet: a Superbike gyorsaságimotoros-világbajnokság idénynyitó viadalának szabadedzésén hatalmasat bukott. A 31 éves pilóta egy olajfolton megcsúszva esett el, rövid időre az eszméletét is elvesztette.

Talmácsi a balesetkor fejre esett, arc- és agykoponya-sérülést szenvedett. Válláról lejött a bőr, bokája szintén megsérült. Súlyos állcsonttörését pedig műteni kellett. Hétfőn hagyta el a melbourne-i kórházat, majd repülőre ült és hazautazott – emlékeztet a portál.

Fogorvosom, Segatto Emil javasolta ezt a klinikát, mivel ő is dolgozik itt, az intézményvezető professzor pedig szakmája legjobbja. De én is megbizonyosodtam arról, hogy a legjobb helyre kerültem – fogalmazott a világbajnok motoros. Úgy éreztem – folyatta –, hogy itthon könnyebb lesz elviselnem ezt az időszakot – beszélt lapunknak tegnap reggel még Szegeden, kórházi ágyában fekve. Egyedül a fotózást nem engedte, mivel a műtét miatt feldagadt az arca.

A bölcsességfogai nem nőttek ki, halogatta a kivételüket. A balesetkor éppen a fog mentén tört el az állkapcsa, így egyrészt azt ki kellett műteni, másrészt titánlemezekkel meg kellett erősíteni az állkapcsot – nyilatkozta a műtétet végző Piffkó József tanszékvezető professzor. Az operáció komplikációmentes volt, az orvos azonban a gyógyulás időszakára csupán motortisztogatást engedélyezett a világbajnoknak. Talmácsi egy darabig nem ülhet fel rá.

A versenyző számára azonban nem kérdés, hogy amint lehet, visszatér a versenyhez. Bár nem ez volt a legnagyobb balesetem, úgy még soha nem estem, hogy elvesztettem volna az eszméletemet. Nem is emlékszem semmire, csak a fájdalmak maradtak meg. De érvényes szerződésem van, jó helyen is vagyok, így nem kérdés, hogy visszaülök a nyeregbe. Ez volt az első vb-verseny idén, nem ilyen kezdésre számítottam. De próbálom a dolog pozitív oldalát nézni, hiszen akár járhattam volna ennél sokkal rosszabbul is – fogalmazott a világbajnok magyar motoros.

Talmácsi Gábor egyelőre sem inni, sem enni nem tud rendesen, Szegedről is szülei vitték haza tegnap délelőtt. Bízik azonban benne, hogy nem vesz majd sok időt igénybe a gyógyulása, és hamarosan újra versenyezhet. Hogy mikor, azt majd Piffkó professzor mondja meg neki – jegyzi meg a portál.