• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Történelmet ír a kórház

Lapszemle Forrás: baon.hu

A történelmi léptékű épület-átalakítás mellett, informatikai fejlesztés is zajlik a halasi kórházban.

Az ápolók pedig annak örülhetnek, hogy a pluszteljesítményükért növekedhetett a jövedelmük. Harmadik éve tart a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház átalakítása, ahol mintegy 1200 négyzetméterrel nőtt a betegellátásra igénybe vehető terület. A beruházás érintette az intenzív és a gyermekosztályt, a gyerekfertőzőt, az egynapos sebészetet és a radiológiát, ahová új CT és röntgenberendezések kerültek. Modernizálták a műtők műszerezettségét is és új császár műtő épült. Mind a fekvő-, mind a járóbeteg épületrészben új liftet telepítettek, a meglévőket pedig felújították, emellett pedig a 6. emeletig folytatódott a korábban megkezdett torony építése – írja a baon.hu portálja.

Jelentős fejlesztés zajlott a szülészeten is, ahol egyágyas szülőszobákat alakítottak ki, így arra is lehetőség nyílik, hogy a családtagok együtt legyenek a vajúdó anyával. Ezzel együtt megújult a szülészet fekvő ellátása, az újszülött és koraszülött részleg. A gyógytorna pedig a járóbeteg szakrendelő épületének megújult részében kapott helyet.

A több mint 3 milliárd forintos kórház-modernizáció keretében már korábban is érkeztek korszerű orvosi műszerek, berendezések és eszközök és hamarosan indulhat az informatikai fejlesztés is. A 152 darab számítógép mellett, lézernyomtatókat és nagyteljesítményű szervereket is telepítenek.

Százhatvannégy kórházi ápoló jutott többletjövedelemhez az elmúlt másfél évben a halasi kórházban. Egy pályázat révén közel 50 millió forintot nyertek a pluszteljesítmények finanszírozására. Dolgozónként csaknem havi bruttó 20 ezer forintot jelentett a támogatás.

A program nem áll le: saját forrásból, még egy bő éven át működik. Így összesen 28 hónapon keresztül érkezhet több járandóság a szakápolók számlájára.

A 108 millió forintba kerülő program a minapi aláírást követően azonnal elindult, március végére befejezzük a hardverek leszállíttatását és a programok telepítését, majd a szükséges betanítások után üzembe állhat a rendszer – nyilatkozta dr. Romhányi Zoltán, a kórház-főigazgatója.

A projekt során intravénás injekció beadását, infúzió bekötését és férfi betegek katéterezését bízták a programba bevont dolgozókra.

A végzettség szerint jogosult ápolók természetesen a pályázattól függetlenül eddig is elvégezték ezeket a tevékenységeket – meghatalmazás és orvosi elrendelés alapján –, hiszen ezt a törvényi szabályozás lehetővé tette.