• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Új lakást kaphatnak a fogyatékkal élők

Lapszemle Forrás: heol.hu

A lakás hatalmas segítséget jelentene minden hátrányos helyzetű család számára.

Új helyszínen, még több érdeklődőt vonzott szombat délután a Márai Aktív Látogatóközpontba az ÉFOÉSZ Heves Megyei Közhasznú Egyesületének programja, az Add a kezed, mert együtt kerek a világ! A fogyatékkal élők kulturális seregszemléjének megnyitóján Eger polgármestere, Habis László az összefogás és támogatás jegyében egy új lakás felajánlásának lehetőségét vettette fel – olvasható a heol.hu portálján.

A látogatóközpontban sok más színes program mellett kiállítást nyitottak és vásárt is tartottak, ahol a Szalaparti Módszertai Intézményben, az Egri Gyermekotthon és Fogyatékosok Otthonában, valamint az Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonában készített alkotások kaptak főszerepet. A rendezvényen a budapesti Nem Adom Fel Alapítvány is bemutatkozott, elnökük, Kalmár Judit elárulta, legfőbb céljuk, hogy az emberek megismerjék a különböző fogyatékossággal élő társaikat és megszűnjenek azok a félelmek, melyek meggátolják őket abban, hogy együtt tudjanak velük élni. Sok esetben azért nem segítik át a vak, vagy mozgássérült embert, mert nem tudják, hogyan kell megszólítani, félnek attól, hogy megsértik őket. Ezeknek a tréningeknek az a lényege, hogy saját tapasztalás alapján szerezzenek benyomásokat a fogyatékkal élők életéről – tette hozzá Kalmár Judit.

Az egész napos programra egészen Bánhalmáig érkeztek fellépők, a színpadi előadások során egészséges és fogyatékkal élő társaik váltották egymást. Radics Istvánné, az ÉFOÉSZ Heves Megyei Egyesületének elnöke elárulta, nem véletlen, hogy ép és sérült emberek lépnek fel egymást követően, így ugyanis akarva-akaratlanul is kontaktot teremtenek és megismerik egymást, megkezdődik elfogadásuk. A sérültek nagyon nyitottak, csak meg kell találni a hozzájuk vezető utat – emelte ki Radics Istvánné.

Nagyon sokan fordultak hozzám olyan kéréssel, hogy átmeneti ellátót hozzunk létre – folytatta Radics Istvánné. Mint mondta, ezért fordultak az önkormányzathoz segítségért, egy intézet létrehozására, ahol a családsegítő dolgozói vállalnának majd ügyeletet. A polgármester úrtól ma elhangzott, hogy egy önkormányzati, használaton kívüli lakást tudnának erre felajánlani – tette hozzá az ÉFOÉSZ Heves Megyei Egyesületének elnöke.

Az ÉFOÉSZ további céljai között szerepel egy olyan támogatott lakhatás létrehozása, ahol az értelmi fogyatékos felnőtt személyek életük végéig ellátást kaphatnának – jegyzi meg a portál.