• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

4 év, 100 felújított patika a mérleg

Regionális hírek Forrás: Weborvos

A felújított patikai épületben most korszerűen kialakított háziorvosi rendelők is működhetnek.

Ma adták át a 100. felújított BENU gyógyszertárat Érden, amely a BENU csoport 4 éve elkezdett, eddig 3 milliárd forintos ráfordítással járó modernizációs folyamatának fontos mérföldköve.

A BENU a németországi központú PHOENIX-csoport gyógyszer-kiskereskedelmi márkája. A magyarországi kiskereskedelmi leányvállalat több mint 15 éve van jelen a hazai piacon. A BENU brandet 2012 májusában vezette be a vállalat hazai gyógyszertáraiban, és az elmúlt közel öt év alatt egyre nagyobb népszerűségre tett szert, ugyanis a cég megbízásából a Szinapszis Kft. által 2016. szeptemberében készített legfrissebb kutatásból az derült ki, hogy a BENU lett a legnagyobb spontán ismeretséggel rendelkező országos gyógyszertári hálózat. Jelenleg Magyarország egész területét lefedve 250 helyen érhető el BENU gyógyszertár, melyből 80-at független franchise partnerek üzemeltetnek. Havonta több mint 1,2 millió vásárló tér be a BENU gyógyszertárakba és a saját patikák 1 100 munkavállalót foglalkoztatnak.

Az átalakításokkal a vállalat célja az, hogy az egységes és modern arculattal is megkönnyítsék a betegeknek és a hozzájuk betérő vásárlóknak a tájékozódást, valamint elősegítsék a magasabb színvonalú kiszolgálásukat. A gyógyszerészekkel való közvetlenebb kapcsolattartást és kommunikációt megkönnyíti a nyitott kiadó tér, ezért a hazai gyógyszertárakat is a nemzetközi sztenderdeknek megfelelően alakítják át, hasonlóan azokhoz, amelyekkel például Svájcban vagy Hollandiában, illetve a környező országokban találkozhatunk.

Teljesen más, friss vásárlói élményt adnak a patikák, hiszen a kialakításuk mögött az a filozófia húzódik meg, hogy a betegek mellett az egészségmegőrzésre, így az egészséges emberekre is ugyanakkora figyelmet fordítsanak, akik nem feltétlenül gyógyszerért, hanem más, egészségvédő készítményekért vagy akár szépségápolási termékekért mennek be a gyógyszertárakba.

Nagyon jellegzetessé teszi a BENU patikákat a lehetőségekhez mérten nagy, nyitott eladótér, a gyógyszerkiadásnál az üvegfal lebontása, amelynek célja a gyógyszerészek, gyógyszertári asszisztensek és a vásárlók közti kommunikáció gördülékenyebbé és személyesebbé tétele. A várakozási idő lerövidítésére igyekeznek a lehető legtöbb gyógyszerkiadót helyet kialakítani.

A századikként felújított érdi gyógyszertár különlegessége, hogy az önkormányzattal együttműködve a cég lehetőséget teremtett arra, hogy a régi patikai épületben most korszerűen kialakított, tágas házi orvosi rendelők is működhessenek. Ennek teljes felújítását és a berendezések költségét is a BENU állta.