• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A Bajcsy Kórház üzemelteti a gyömrői szakrendelőt

Regionális hírek Forrás: Weborvos

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet, valamint Gyömrő Város Önkormányzata együttműködési megállapodást írt alá.

Az egészségügyi államtitkárság döntése alapján a gyömrői szakrendelő 2016. április 1-jén a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet üzemeltetésébe került. A Bajcsy Kórház a szakrendelés folyamatosságát - szakmai programjával összhangban - tárgyi eszközözök beszerzésével, vagy azok eszközbeszerzési pályázatának keretében önrész biztosításával támogatja - tudatta az intézmény közleménye.

Gyömrő Város Önkormányzata a rendelőintézet belső felújítási, homlokzat átalakítási, parkolóhely bővítési, valamint takarítási feladatainak ellátásában vállal részt. Első ütemben a betegvárók, a folyosók és a labor, a jövő évi második ütemben pedig a betegellátó helyiségek és a vizsgálók felújítási munkálatait végzik el. A munkálatok alatt a betegellátás zavartalan lesz.

A karbantartási és a takarítási teendőket Gyömrő az önkormányzati intézmények fenntartási feladatait ellátó nonprofit szervezeten keresztül biztosítja, annak költségeit állja.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet, valamint Gyömrő Város Önkormányzatának vezetői megállapodtak abban is, hogy a szakrendelések szakmai színvonalának fejlesztéséhez, ill. új szakrendelések beindításához szükséges eszközök beszerzéséhez Gyömrő Város igény esetén hozzájárulhat.

A Rendelőintézet területén működő háziorvosok szakmai konzultációjához, a Bajcsy Kórházzal történő folyamatos kapcsolattartáshoz az Önkormányzat szükség esetén helyiséget biztosít.

„A kormány által elfogadott egészségügyi program keretében a Bajcsy Kórház és intézményei is lehetőséget kapnak fejlesztésekre. A gyömrői szakrendelő általunk történő üzemeltetése és az önkormányzattal kötött együttműködési megállapodás olyan utat nyitott meg, ami Gyömrő város és a környező települések lakosainak gyógyulási esélyeit növeli, és így életminőségüket javítja." – nyilatkozta dr. Bodnár Attila főigazgató.

„Nagyon fontos számunkra, hogy városunk és a térség lakossága továbbra is magas szintű ellátást érhessen el a Gyömrői Szakrendelőben. Ebben kívánunk partnerei lenni a fenntartó Bajcsy Kórháznak a jövőben" – fogalmazott Mezey Attila. Önkormányzatunk mind anyagilag, mind pedig a városüzemeltetésen keresztül munkaerővel is segíti az intézmény jövőbeni működését. Bízunk benne, hogy mindez garancia a hosszú távú fenntartásra"– mondta az alpolgármester.