• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Átadta új gyárát a Becton Dickinson

Regionális hírek Forrás: MTI

A tíz és fél ezer négyzetméteres üzem 2018-ban éri el teljes kapacitását, ekkor 8 ezer különféle terméket állít elő.

A tatabányai ipari parkban csütörtökön átadta új gyárát az amerikai Becton, Dickinson and Company (BD) globális orvostechnológiai vállalat. A hatmilliárd forintos beruházással épült üzemben gyógyászati termékek előállításához szükséges immunológiai és sejtbiológiai kutatási reagenseket gyártanak – mondta a létesítmény átadása előtt a társaság Európáért és Afrikáért felelős alelnöke.

Roland Goette hozzátette, a részben európai uniós forrásból, részben egyedi kormánydöntésen alapuló támogatással megvalósult beruházás 107 új munkahelyet teremtett. Az állások több mint fele a biológia, biokémia, valamint gyártás területén szerzett egyetemi, vagy posztgraduális végzettséget igényel.

„Célkitűzésem, hogy növekedjen az amerikai cégek magyarországi befektetési hajlandósága. Cégeink ideális befektetési környezetként tekintenek Magyarországra" – mondta köszöntőjében az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője. David Kostelancik hozzátette, az amerikai nagykövetség szerencsésnek mondhatja magát a magyar kormány partnereként, amely elkötelezett a vállalkozások letelepítésében és sikeressé tételében.

Az ügyvivő emlékeztetett, hogy a két ország közötti kereskedelmi forgalom évente 8 milliárd dollár. Az amerikai vállalatok csaknem 100 ezer embernek adnak munkát és ezzel az Amerikai Egyesült Államok a legnagyobb, nem európai befektető Magyarországon.

„Lehetnek közöttünk viták, de ha az innovációról van szó, ha be kell lépnünk a versenybe, ha eredményt kell hozni, akkor a vitákat félre lehet tenni" – mondta Ónodi-Szűcs Zoltán, egészségügyért felelős államtitkár.

Antony Kushner, a Becton Dickinson Bioscience gyártásért felelős elnöke kiemelte, a tíz és fél ezer négyzetméteres üzem 2018-ban éri el teljes kapacitását, ekkor 8 ezer különféle terméket állít elő. A beruházással megvalósult létszámbővüléssel együtt a vállalat tatabányai érdekeltsége összesen több mint 700 embert foglalkoztat, ezzel a BD egyik legnagyobb gyárává lépett elő a világon. (MTI Fotó: Bodnár Boglárka)