• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Átadták a megújult aszódi járóbeteg szakrendelőt

Regionális hírek 2019.10.01 Forrás: Weborvos
Átadták a megújult aszódi járóbeteg szakrendelőt

A megyében az első energetikailag felújított egészségügyi intézményt Aszódon adták át.

A KEHOP-5.2.2-16-2016-00108 azonosítószámú Vidéki Egészségügyi Intézmények Energetikai Korszerűsítése című kiemelt projekt keretében, melynek összértéke 8,2 milliárd forint valósult meg az Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet által működtetett Aszódi Járóbeteg szakrendelő energetikai rekonstrukciója, melynek ünnepélyes átadására 2019. szeptember 30-án került sor Aszódon - tudatta a kórház közleményben.

dr. Stankovics Éva főigazgató beszédében elmondta, hogy közel 200 millió forintból valósult meg a beruházás, melynek keretében 145 nyílászáró cseréje, a homlokzat hőszigetelése és a teljes fűtési rendszer korszerűsítése, valamint megújuló energia telepítése valósult meg. Ez a felújítás nagy lépés a járóbeteg szakrendelő életében, mely több tízezer lakos ellátásáért felel. A felújításért köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik a munkálatokban részt vettek: tervezők, a kivitelező, műszaki ellenőrök, illetve a kórház és a szakrendelő dolgozói.

Szabó Zsolt, Heves megye 3. számú választókerületének országgyűlési képviselője a fejlesztést az Aszódi önkormányzat és a hatvani kórház együttműködésének eredményeként értékelte. Leszögezte, az egészségügyben szükség van az energetikai fejlesztésekre, melyekre a vidéki kórházak esetében mintegy tízmilliárd forintot különítettek el, s melyből részesült Hatvan és Aszód is. Fontosnak tartja az egészségügyben a tökéletességre való törekvést. Fontos az épületek megújítása, a berendezések és szolgáltatások fejlesztése, de legfontosabb a humán erőforrás fejlesztése, megtartása, hiszen ők az egészségügy tartógerendái. Minden térségben szükség van olyan emberekre, akik elkötelezettek az együttműködés és fejlesztés, a fejlődés mellett.

Gondos Miklós az Állami Egészségügyi Ellátó központ főigazgatója arra hívta fel a megjelentek figyelmét, hogy nagyon fontosak az épületenergetikai fejlesztések az ágazatban, ugyanakkor nem feledkezhetnek meg az abban dolgozókról, akik nélkül a maga szintű egészségügyi ellátás nem valósulna meg. Rengeteg fejlesztési elképzelés van az ágazat birtokában, melyekhez a szükséges forrásokat kell majd hozzárendelni.

Sztán István Aszód város polgármestere megköszönte a város és a térség lakosságának türelmét, melyet a felújítás ideje alatt tanúsítottak. Megköszönte a kórház vezetésének, a fenntartónak, az országgyűlési képviselőknek, az aszódi szakrendelés és a kórház dolgozóinak a segítséget és a támogatást, melynek eredményeként a járásban, a megyében az első felújított egészségügyi intézményt Aszódon adhatták át.

Legolvasottabb cikkeink