• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Az EGÉSZség=ÉRTÉK Pécsett is!

Regionális hírek Forrás: Weborvos

A hazai organikus élelmiszerek helye és szerepe a társadalmi étkeztetésben.

Pénteken Pécsre érkezik az EGÉSZség = ÉRTÉK! Program, november 22-én, 10-16 óráig (egészségügyi dolgozóknak akkreditált) szakmai konferenciát rendeznek a BTK-TTK Aula és Vargha Damján Konferencia teremben (7624 Pécs, Ifjúság útja 6.sz.), melynek témája a hazai organikus élelmiszerek helye és szerepe a társadalmi étkeztetésben.

Az EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület két évre tervezett közös programjában a hazai organikus élelmiszerek bevezetését és alkalmazását kívánják elérni az egészségügyi intézményekben és a közétkeztetésben, a vidékben rejlő és megtermelt értékek felhasználásával (helyi feldolgozók, helyi termékek).

A program központi eleme az egészségügyben dolgozó szakemberek, orvosok, az egészségügyi élelmezés és a vendéglátás területén dolgozó élelmezésvezetők, szakemberek, az egészségügyi oktatási intézmények és a vendéglátás oktatási intézmények - középiskolai, főiskolai, egyetemi hallgatói, élelmiszer előállítók, termelők, valamint az egészség és környezettudatos érdeklődők tájékoztatása képzéssel, kiadványokkal, bemutatókkal. Az EGÉSZség = ÉRTÉK! Programról bővebben itt olvashat

Tervezett program:
9:00-10:00 REGISZTRÁCIÓ
10:00.10:20 KÖSZÖNTŐ: Dr. Páva Zsolt polgármester
MEGNYITÓ: Dr. Decsi Tamás PTE Klinikai Központ főigazgató

10:20-10:40 A CIVIL SZERVEZETEK FELADATA A BETEGEK GYÓGYÍTÁSÁBAN
Dr. Moór Eszter – Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése Népjóléti és Sport Bizottság - elnök
10:40-11:10 MEGYEI HELYZETKÉP A DAGANATOS BETEGSÉGEK ELŐFORDULÁSÁRÓL -  AZ ÉLETMÓD ÉS A DAGANATOS BETEGSÉGEK ÖSSZEFÜGGÉSEI
Dr. Mangel László – Pécsi Onkoterápiás Intézet, igazgató
11:10-11:40 A TÁPLÁLKOZÁS SZEREPE A DAGANATOS BETEGSÉGEK MEGELŐZÉSÉBEN
Prof. Dr. Kiss István - PTE ÁOK Orvosi Népegészségtani Intézet, mb. főigazgató
11:40-12:00 AZ ORGANIKUS TERMELÉS LEHETŐSÉGE ÉS GYAKORLATA MAGYARORSZÁGON
Dr. Solti Gábor – Sárközy Péter Alapítvány a Biokultúráért, elnök
12:00-12:20 BIO ÉTKEZÉS A NAPKÖZIKBEN-DÉLVIDÉKI TERRA’S MODELL ALAPJÁN
Prof. Dr. Skenderovic’ Horváth Terézia – Singidunum Univerzitet, Szerbia

12:20-12:30 NESE TÁNCBEMUTATÓ
12:20-13:20 Gyakorlati bemutató - Kiállítás és kóstoló a teljes értékű táplálkozás jegyében

13:20-13:40 TÁPLÁLKOZÁSTERÁPIA JELENTŐSÉGE A DAGANATOS BETEGEK ÉTRENDJÉBEN
Dr. Forrai Márta – háziorvos, PTE ÁOK-TTK
13:40-14:00 AZ OXIGÉN ÉS SZÁRMAZÉKAINAK SZEREPE A DAGANATOS BETEGEK TERÁPIÁJÁBAN AZ ÉLETMINŐSÉG JAVÍTÁSÁBAN – Dr. Szalkai Iván – Dél-Borsodi Egészségügyi és Szociális Klaszter, manager
14:00-14:20 ÉLŐ ÉTELEKKEL AZ EGÉSZSÉGÉRT - dr. Leitert Glória- Élő étel tanácsadó
14:20-14:50 TERMÉSZETES TUMOR ELLENES VÉDELEM MŰKÖDÉSE
Dr. Kulcsár Gyula – biokémikus, rákkutató
14:50-15:10 A TÁPLÁLKOZÁS, AZ EGÉSZSÉG ÉS A JÖVŐ ÉLELMISZEREI
Göndör Mónika, ABY – Omega Bázis Kft.
15:10-15:30 Mi(t)-Evők legyünk? Dr. Márai Géza és Lakó Sándor, a hazai ökológiai termelésből származó élelmiszerek bemutatása, új kutatási eredmények, alternatív gyógymódok a gyakorlatban
15:30-15:50 Az EGÉSZSÉG=ÉRTÉK! a hazai organikus élelmiszerek helye és szerepe a társadalmi étkeztetésben - Lőrinczné Táborfi Julianna, dietetikus - EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület igazgató

15:50-16:00 Konzultáció, program értékelése Lőrinczné Táborfi Julianna, programszervező

A program kísérő eseményei egész nap:
• élelmiszer bemutató és kóstoló,
• programhoz kapcsolódó bemutatók, foglalkozások
A regisztrált egészségügyi dolgozók részére a programot utólagosan akkreditáltatjuk az ETI-ben és a PTE ÁOK-ban.

Legolvasottabb cikkeink