Pénteken Pécsre érkezik az EGÉSZség = ÉRTÉK! Program, november 22-én, 10-16 óráig (egészségügyi dolgozóknak akkreditált) szakmai konferenciát rendeznek a BTK-TTK Aula és Vargha Damján Konferencia teremben (7624 Pécs, Ifjúság útja 6.sz.), melynek témája a hazai organikus élelmiszerek helye és szerepe a társadalmi étkeztetésben.
Az EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület két évre tervezett közös programjában a hazai organikus élelmiszerek bevezetését és alkalmazását kívánják elérni az egészségügyi intézményekben és a közétkeztetésben, a vidékben rejlő és megtermelt értékek felhasználásával (helyi feldolgozók, helyi termékek).
A program központi eleme az egészségügyben dolgozó szakemberek, orvosok, az egészségügyi élelmezés és a vendéglátás területén dolgozó élelmezésvezetők, szakemberek, az egészségügyi oktatási intézmények és a vendéglátás oktatási intézmények - középiskolai, főiskolai, egyetemi hallgatói, élelmiszer előállítók, termelők, valamint az egészség és környezettudatos érdeklődők tájékoztatása képzéssel, kiadványokkal, bemutatókkal. Az EGÉSZség = ÉRTÉK! Programról bővebben itt olvashat
Tervezett program:
9:00-10:00
REGISZTRÁCIÓ 10:00.10:20
KÖSZÖNTŐ: Dr. Páva Zsolt polgármester
MEGNYITÓ: Dr. Decsi Tamás PTE Klinikai Központ főigazgató
10:20-10:40
A CIVIL SZERVEZETEK FELADATA A BETEGEK GYÓGYÍTÁSÁBANDr. Moór Eszter – Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése Népjóléti és Sport Bizottság - elnök
10:40-11:10
MEGYEI HELYZETKÉP A DAGANATOS BETEGSÉGEK ELŐFORDULÁSÁRÓL - AZ ÉLETMÓD ÉS A DAGANATOS BETEGSÉGEK ÖSSZEFÜGGÉSEI
Dr. Mangel László – Pécsi Onkoterápiás Intézet, igazgató
11:10-11:40
A TÁPLÁLKOZÁS SZEREPE A DAGANATOS BETEGSÉGEK MEGELŐZÉSÉBEN
Prof. Dr. Kiss István - PTE ÁOK Orvosi Népegészségtani Intézet, mb. főigazgató
11:40-12:00
AZ ORGANIKUS TERMELÉS LEHETŐSÉGE ÉS GYAKORLATA MAGYARORSZÁGONDr. Solti Gábor – Sárközy Péter Alapítvány a Biokultúráért, elnök
12:00-12:20
BIO ÉTKEZÉS A NAPKÖZIKBEN-DÉLVIDÉKI TERRA’S MODELL ALAPJÁNProf. Dr. Skenderovic’ Horváth Terézia – Singidunum Univerzitet, Szerbia
12:20-12:30
NESE TÁNCBEMUTATÓ
12:20-13:20
Gyakorlati bemutató - Kiállítás és kóstoló a teljes értékű táplálkozás jegyében
13:20-13:40
TÁPLÁLKOZÁSTERÁPIA JELENTŐSÉGE A DAGANATOS BETEGEK ÉTRENDJÉBENDr. Forrai Márta – háziorvos, PTE ÁOK-TTK
13:40-14:00
AZ OXIGÉN ÉS SZÁRMAZÉKAINAK SZEREPE A DAGANATOS BETEGEK TERÁPIÁJÁBAN AZ ÉLETMINŐSÉG JAVÍTÁSÁBAN – Dr. Szalkai Iván – Dél-Borsodi Egészségügyi és Szociális Klaszter, manager
14:00-14:20
ÉLŐ ÉTELEKKEL AZ EGÉSZSÉGÉRT - dr. Leitert Glória- Élő étel tanácsadó
14:20-14:50
TERMÉSZETES TUMOR ELLENES VÉDELEM MŰKÖDÉSEDr. Kulcsár Gyula – biokémikus, rákkutató
14:50-15:10
A TÁPLÁLKOZÁS, AZ EGÉSZSÉG ÉS A JÖVŐ ÉLELMISZEREI
Göndör Mónika, ABY – Omega Bázis Kft.
15:10-15:30
Mi(t)-Evők legyünk? Dr. Márai Géza és Lakó Sándor, a hazai ökológiai termelésből származó élelmiszerek bemutatása, új kutatási eredmények, alternatív gyógymódok a gyakorlatban
15:30-15:50
Az EGÉSZSÉG=ÉRTÉK! a hazai organikus élelmiszerek helye és szerepe a társadalmi étkeztetésben - Lőrinczné Táborfi Julianna, dietetikus - EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület igazgató
15:50-16:00
Konzultáció, program értékelése Lőrinczné Táborfi Julianna, programszervező
A program kísérő eseményei egész nap:• élelmiszer bemutató és kóstoló,
• programhoz kapcsolódó bemutatók, foglalkozások
A regisztrált egészségügyi dolgozók részére a programot utólagosan akkreditáltatjuk az ETI-ben és a PTE ÁOK-ban.