• nátha
  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

 • melanóma
  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

  • 10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

   10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

 • egynapos sebészet
  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

Békés megyében is dolgoznak a honvédségi oltóbuszok

Regionális hírek 2021.04.23 Forrás: MTI
Békés megyében is dolgoznak a honvédségi oltóbuszok

Szerdán és csütörtökön Gyulán voltak, ahol 180, illetve 234 vegyes korosztályú embert, köztük szoptatós kismamákat oltottak be.

Pénteken is Békés megyében dolgoznak a Magyar Honvédség oltóbuszai, a buszok az előző két napon is ebben a megyében oltottak.

Jasztrab Jácint Szilárd, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának csapat- és foglalkozási orvosa az MTI-nek az egyik helyszínen elmondta: óránként 15 embert tudnak beoltani. Szerdán és csütörtökön Gyulán voltak, ahol 180, illetve 234 vegyes korosztályú embert, köztük szoptatós kismamákat oltottak be.

Hangsúlyozta, azokat, akiknek autoimmun betegségük van, szteroidos kezelést vagy kemoterápiát kapnak, csak szakorvosi ajánlás alapján tudják beoltani, ezért azt kérik, hogy ezt hozzák magukkal az érintettek.

Oltás után 15 percig kell a helyszínen maradni az esetlegesen fellépő reakciók miatt, "de erre eddig nem volt példa" - jelentette ki.

A Pfizer-vakcinát már kiolvasztott állapotban kapják meg a kormányhivataltól, amelyet így néhány napig speciális hűtés nélkül tudnak tárolni - válaszolta egy kérdésre az orvos-százados.

Takács Árpád Békés megyei kormánymegbízott elmondta, az oltóbuszokon a három nap alatt 1200 embert tudnak beoltani. Ide a kormányhivatal, illetve a háziorvosok küldhették a regisztráltakat a gyulai, békéscsabai és mezőkovácsházi járásból. Békésben 189 háziorvosi praxisban is oltanak, valamint három helyen, Gyulán, Békéscsabán és Orosházán vannak kórházi oltópontok. Az oltóbuszok tovább tudják növelni a megye átoltottságát - húzta alá.

Hangsúlyozta, Békés agrármegye, indulnak a tavaszi munkák a földeken, "a megye gazdasági újraindításához szükség van a beoltottak számának növelésére". Békésben a regisztráltak mintegy 90 százaléka megkapta az oltást, de az országos átlaghoz hasonlóan itt is szükség van a regisztráltak számának növelésére - közölte a kormánymegbízott. 

(Honvédségi oltóbusz Mezőkovácsházán 2021. április 23-án. A településen ezen a napon a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal oltanak. MTI/Lehoczky Péter)

Legolvasottabb cikkeink