• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Beszámoltak a veronai baleset súlyos sérültjeiről

Regionális hírek Forrás: MTI

Az emberi szolidaritás legfelső foka jelent meg a veronai orvosok, olasz és magyar civilek, valamint a magyar kormány részéről.

A veronai buszbaleset sérültjei közül utolsóként, pénteken hazaszállított, súlyos koponyasérüléssel ápolt beteg reagál a külső ingerekre, ha beszélnek hozzá, a fejét mozdítja - mondta a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, Honvédkórház orvosigazgatója az intézményben tartott hétfői sajtótájékoztatón.
   
Tamás Róbert hozzátette ugyanakkor: "ez még nagy optimizmusra nem adhat okot", de bizakodnak, hogy az állapota változni fog.
   
A kórházban ápolt többi sérült állapotáról elmondta: az égési sérülést szenvedett 50 év körüli nő és férfi állapota stabil, kielégítő. Az orvosigazgató elmondása szerint egy hét, de legkésőbb tíz nap múlva kiderül, mikor mehetnek haza.
   
A Honvédkórházban ápolt negyedik, súlyos égési sérüléssel ápolt betegről Tamás Róbert azt mondta, az ő állapota is kielégítő, kommunikál, azonban még rengeteg műtét vár rá.
   
Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a sajtótájékoztatón köszönetét fejezte ki a Honvédkórház mellett a
mentőszolgálatnak, a Belügyminisztériumnak és a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak a baleset után nyújtott segítségért.
   
Hozzátette: a biztosítótársaságokkal folyamatosam konzultálnak.
   
Összegezve a történteket, az államtitkár elmondta, a Veronánál balesetet szenvedett buszon ötvenhatan utaztak, 43 gyermek, 11 felnőtt és a két sofőr. A szerencsétlenségben tizenhatan életüket vesztették.
   
Pintér Lajos veronai tiszteletbeli főkonzul, aki jelen volt a baleset helyszínén és később a kórházban is segítséget nyújtott, úgy fogalmazott, hogy az emberi szolidaritás legfelső foka jelent meg a veronai orvosok, olasz és magyar civilek, valamint a magyar kormány részéről.
   
A baleset január 20-án éjjel történt. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok utaztak.

(Képünkön: Tamás Róbert, az MH Egészségügyi Központ-Honvédkórház orvosigazgatója (b) és Pintér Lajos, tiszteletbeli veronai konzul, miniszteri megbízott a sajtótájékoztatón. MTI Fotó: Marjai János)