• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Bethesda: videokommunikáció a gyógyításban

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Videokonferencia segíti a Bethesda Gyermekkórház orvosainak gyógyító tevékenységét.

A Bethesda Kórház Alapítvány megkezdte videokommunikációs eszközei használatát a Bethesda Gyermekkórházban, a Bethesda utcai és az Ilka utcai telephelyén és a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban. Az új infokommunikációs technológiával bonyolítható szakmai kommunikáció lehetősége jelentős előrelépést jelent az országos hatáskörű, kiemelt profilú egészségügyi intézmény munkájában.

A Bethesda Gyermekkórházban a Cisco korszerű HD videokonferencia (telepresence) megoldásai működnek a Magyar Telekom Vállalati Szolgáltatások Üzletág adományaként. A Videogate Nyílt Videohálózati szolgáltatás segítségével a budapesti Bethesda kórház és a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház professzionális videó eszközei akár egymással, vagy bármely más, interneten működő videokonferencia rendszerrel együttműködnek, ezzel segítve a napi kapcsolattartást a szervezeti egységek és akár más intézmények között is.
A videokommunikációs berendezéseken és szolgáltatáson túl kibővült a hálózati infrastruktúra, IP-kamerás megfigyelő rendszerrel gazdagodott a kórház.

- Immár öt éve, hogy a Magyar Telekom Nyrt és a Cisco jelentős értékű infokommunikációs rendszer kiépítésével támogatta kórházunkat. A beruházás nyomán a kórházi infokommunikáció terén is referencia kórházzá váltunk. Az együttműködés folyamata, hála a Magyar Telekom Nyrt.-nek, ezzel azonban nem ért véget. A fejlesztés most újabb lépcsőhöz érkezett. A kiépített IP videórendszer nemcsak a kórházi biztonságot növeli, de a külső helyszínek videókonferenciás elérésének lehetőségét is megteremti. Illeszkedik, és az informatika oldaláról támogatja azt a koncepciót, amely az egészségügy területén térségi ellátási együttműködéseket hoz létre. Nagy öröm és lehetőség számunkra e mostani beruházás melyért csak köszönetünket tudjuk kifejezni a Magyar Telekom Nyrt.-nek - mondta dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója.

Budafoki Róbert, a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgató-helyettese, a Vállalati Szolgáltatások Üzletág vezetője szerint kiemelten fontosnak tartják infokommunikációs technológiával támogatni a magyar egészségügyet. A video-kommunikációs megoldások révén most elérhetővé válik a távkonzílium lehetősége. Az adományozott video-kommunikációs berendezések további diagnosztikai eszközökkel is kiegészíthetőek (pl. EKG), ezek eredményeit is azonnal láthatja a távol lévő orvos is. Az immár három éve tartó együttműködéssel a gyermekkórház professzionális működését és kis betegei mielőbbi gyógyulását támogatják.