• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Buszbaleset: két halott, huszonhat sérült

Regionális hírek Forrás: MTI

Hat embert ápolnak a hétfőn történt buszbaleset sérültjei közül a nyíregyházi, a debreceni vagy a miskolci kórházban, a többieket már hazaengedték.

Hat embert ápolnak a Nagykálló és Geszteréd között hétfőn történt buszbaleset sérültjei közül a nyíregyházi, a debreceni vagy a miskolci kórházban, a többieket már hazaengedték - tudta meg az érintett gyógyintézetektől és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatától kedden az MTI.

Fehérvári Marietta rendőr százados a baleset eddig ismert körülményeiről elmondta, hogy a két nyírségi település között egy Érpatak irányából érkező mikrobusz eddig még nem tisztázott okból frontálisan ütközött a Biriből Érpatakra tartó, iskolásokat szállító autóbusszal.

A mikrobusz sofőrje, egy 32 éves nyíregyházi férfi és a járműben hátul ülő utasa, egy 61 éves buji férfi a balesetben olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. A jobb első ülésen egy 54 éves nyíregyházi lakos ült, ő könnyebben megsérült.

Az autóbuszban a fiatalok közül egy 16 éves érpataki fiú és egy 18 éves érpataki lány életveszélyes sérüléseket szenvedett, őket mentőhelikopter vitte a debreceni, illetve a miskolci kórházba.
A rendőrségi sajtóreferens hozzátette: a baleset körülményeit szakértők bevonásával tovább vizsgálja a szabolcsi főkapitányság közlekedési osztálya.

Vitkai Éva, a nyíregyházi kórház sajtófőnöke közölte: a gyógyintézetbe a baleset helyszínéről huszonkét sérültet vittek a mentők, húsz iskolást és két felnőttet. A diákok közül tizenhetet a szakorvosi ellátás után hazaengedtek, két fiatalt megfigyelésre tartottak benn, míg egyet a gégészeti-szájsebészeti osztályon ápolnak. A két felnőtt közül egy már szintén elhagyhatta a nyíregyházi kórházat, míg egy másikat megfigyelési céllal benntartottak az orvosok.

Az MTI az érpataki polgármesteri hivatalban megtudta, hogy a buszbalesetben megsérült fiatalok a község diákjai, akik a szomszédos Biri településre járnak iskolába, a Dankó Pista Nevelő-Oktató Központban tanulnak. Az oktatási centrum általános, szakképző és alapfokú művészeti iskolaként, illetve gimnáziumként működik.

X  X  X

Két ember meghalt, további kettő súlyos, huszonnégy pedig könnyebb sérülést szenvedett a Nagykálló és Geszteréd között hétfő délután történt buszbalesetben - közölte a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat tegnap este az MTI-vel. A rendőrség információs pontot állított fel a baleset helyszínének közelében.

A korábbi tájékoztatás szerint az útszakasz érpataki elágazása közelében ütközött össze egy gyerekeket szállító iskolabusz és egy munkásokat szállító mikrobusz. Dóka Imre, a megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, a mikrobuszban utazó három ember közül két felnőtt a helyszínen életét vesztette.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, a mentők kilenc mentőautóval és két mentőhelikopterrel érkeztek a helyszínre. Egy 19 éves lány és egy fiú súlyos fejsérülést szenvedett, őket helikopterrel a miskolci és debreceni kórházba vitték. Huszonnégy könnyebb sérültet a nyíregyházi és a debreceni kórházba szállítottak.

Legolvasottabb cikkeink