• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Egy budai kórház vezetője lehet a savas támadó

Regionális hírek Forrás: Weborvos összefoglaló

Az egyik budai kórház főigazgatója volt az, aki egy hete durván bántalmazott egy nőt.

Az RTL Klub információi szerint az egyik budai kórház főigazgatója volt az, aki egy hete kedden a III. kerületben durván bántalmazott, majd savval leöntött egy nőt. A kereskedelmi televízió esti hírműsorában azt közölte, a 43 éves férfit azóta a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte - idézi a hírt az MTI.

Az RTL Klub úgy tudja, a nős férfinak viszonya volt a nővel, aki azonban "komolyabb kapcsolatra vágyott"; a férfi rátámadt a nőre, "így próbálta meg jobb belátásra bírni".

A férfi a III. kerületi lakásban a nőt elkábította, megkínozta, a kezeit összekötözte, a derekát és a combját pedig valamilyen savval lelocsolta. Az így pokrócba csavart, sokkos állapotú nőre volt férje talált rá. A televízió úgy tudja, a férfi megpróbálta rablásnak álcázni a támadást, ezért néhány dolgot el is vitt a lakásból.

Az RTL Klubbal a rendőrség azt közölte, a III. kerületi rendőrkapitányság nyomozói a bejelentés után hat órán belül elfogták és előállították a gyanúsítottat. A férfi előbb tagadta a bűncselekmény elkövetését, de a rendőrség az időközben beszerzett bizonyítékok alapján kétséget kizáróan megállapította, hogy ő volt az elkövető. A beszámoló itt megtekinthető

Az esetről a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt írta, hogy III. kerületi rendőrkapitánysága rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - fogva tartása mellett - eljárást folytat Dr. B. Krisztián 43 éves budaörsi lakos ellen.

A rendőrség adatai szerint a gyanúsított március 12-én a III. kerületi San Marco utca egyik lakásában brutális módon bántalmazott egy nőt, "védekezésre képtelen állapotba helyezte", majd a lakásból különböző értékeket vitt el. A bűncselekmény következtében a sértett súlyos sérüléseket szenvedett.
Közölték, a büntetőeljárás során beszerzett bizonyítékok alapján a III. kerületi rendőrkapitányság nyomozói kétséget kizáróan megállapították, hogy a bűncselekménnyel a sértett korábbi barátja, B. Krisztián megalapozottan gyanúsítható.

"Kerestük az érintett kórházat, mondván, az igazgatóval szeretnénk beszélni. A titkárságon mindössze annyit mondtak, hogy most nem elérhető, próbáljuk meg később, és mást javasoltak helyette. Arra a kérdésre, hogy ezen a napon még van-e értelme keresnünk, esetleg néhány nap múlva próbáljuk csak újra, a hölgy az utóbbit javasolta - írta az esteről szintén beszámoló Hír24.

A Blikk cikke a történtekről - március 20-án

Tagad a kórházigazgató
"Ügyfelem tagad. Állítása szerint dolgozott, amikor a bűncselekmény történt. Éppen a kórházban volt, ahol több helyen is szemlét tartott. Rengetegen látták a védencemet ebben az időben, sőt a számítógépén is dolgozott, amelynek a hozzáférési kódjait átadta a rendőröknek" – mondta a Blikknek Bánáti János ügyvéd - a Blikk cikke 21-én. A lap információi szerint a támadás reggel nyolc és tíz óra között történt. B. Krisztián bármit is csinált ebben az időszakban, a tanúk szerint a nap további részében pont úgy viselkedett, mint bármikor máskor, hidegvérrel intézte a kórház hétköznapi ügyeit.