• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Elhagyhatták a kórházat a mérgezést szenvedők

Regionális hírek Forrás: MTI

A tömeges rosszullét a gyerekek jégkorongmérkőzése közben történt Zalaegerszegen.

Mindenki elhagyhatta a Zala Megyei Kórházat azok közül, akik a zalaegerszegi jégcsarnokban szombaton történt szénmonoxid-mérgezés miatt kerültek be az intézménybe, a 62 embert - köztük 38 gyermeket - panasz- és tünetmentesen hazaengedték - közölte a kórház stratégiai igazgatója hétfőn az MTI-vel.

Oroszlán Tamás elmondta: az első betegeket fejfájással, hányingerrel járó panaszok miatt mentővel vitték kórházba. Szombat délután még harmincan jelentkeztek ellátásra. A vizsgálatok során és a vérgázértékek mérésekor mindenkinél kimutatható volt a szénmonoxid-mérgezés, volt, akinél a normál koncentráció kétszeresét, és volt, akinél a tizennégyszeresét mérték. Súlyos eset viszont nem volt, a betegek állapota enyhének, illetve középsúlyosnak minősült.

A szénmonoxid-mérgezést szenvedett embereket 4-6 órán keresztül megfigyelés alatt tartották, illetve oxigénterápiával kezelték. A jelentős szénmonoxid-terhelés miatt három gyermeket éjszakára is kórházban tartottak, de vasárnap panasz- és tünetmentesen őket is hazaengedték.

Hozzáfűzte: a betegek a sürgősségi, a gyermekintenzív, a belgyógyászati és a kardiológiai osztályra kerültek.

Farkas Diána, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-nek azt mondta, hogy tart az ügy vizsgálata, amelyben több társhatóság vesz részt.

Egri Gyula megyei katasztrófavédelmi igazgató korábbi közlése szerint a tömeges rosszullétet valószínűleg a tömörítő jégkészítő-berendezés kipufogórendszere okozta. A jégcsarnok használatát mindaddig megtiltják, míg a baj forrását pontosan nem tudják meghatározni - hangsúlyozta.

Nothoff Ingrid, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke arról tájékoztatott, hogy szombaton a zalaegerszegi jégcsarnokból 29 gyermeket és 2 felnőttet vittek a mentők kórházba mérgezés gyanújával. A tömeges rosszullét a 14 év körüli gyerekek jégkorongmérkőzése közben történt. A zalaegerszegi katasztrófavédelmi egységek a helyszínen folyamatosan, magas koncentrációban szénmonoxidot mértek, ezért az épületet kiürítették, és kiszellőztették.

Nothoff Ingrid elmondta: a gyanú szerint a szénmonoxid-szivárgás a tömörítő jégkészítő-berendezés meghibásodása miatt történhetett. A készüléket a zalaegerszegi rendőrök lefoglalták. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Legolvasottabb cikkeink