• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

ÉPEN és egészségesen a Debreceni Egyetemen

Regionális hírek Forrás: Debreceni Egyetem

Az ÉPEN évről évre túlszárnyalja az előző évek sikereit, a résztvevők száma folyamatosan nő.

Négy nap alatt csaknem 500 hallgató látogatott el a DEHÖK Egészségügyi Bizottság szervezésében megvalósult Értünk Prevenciós Egyetemi Napokra. Idén is a szűrések és a prevenció fontosságára próbálták meg felhívni az egyetemisták figyelmét - közölte a Debreceni Egyetem.

Április 7-10 között négy helyszínen várták az egyetemi hallgatókat ingyenes szűrési lehetőségekkel. Hétfőn a Kossuth Kollégiumok közötti téren, kedden a Főépület Díszudvarán, szerdán a Böszörményi úri campuson és végül csütörtökön a Közgazdaságtudományi Karon volt lehetőségük a hallgatóknak részt venni a szűrővizsgálatokon.

A prevenciós egyetemi napok keretében vércukor- és koleszterinszint-mérés, BMI- és vérnyomásmérés, szemészeti vizsgálat, dietetikai szaktanácsadás, fogászati szűrés, kozmetikai tanácsadás, melanómaszűrés, véradási lehetőség várta az érdeklődőket, sőt frissítő masszást is igénybe lehetett venni.

- Hosszú, és munkával teli négy nap áll mögöttünk, de csak pozitív benyomásaink vannak a rendezvényről. Egyre érdeklődőbbek a hallgatók, többet és tudatosabban foglalkoznak az egészségükkel. Volt visszatérő látogató, aki a két-három évvel ezelőtti kiskönyvét is magával hozta, hogy összehasonlíthassa mostani értékeit a korábbi eredményekkel. Nagy sikert aratott a melanóma szűrés, így ötletet is kaptunk egy külön melanóma-szűrő naphoz - foglalta össze az eseményt Bíró Bernadett főszervező.

A négy állomás közül a Főépületben és a Közgazdaságtudományi Karon véradási lehetőség is volt, ahol összesen 60 fő vállalta az életmentő segítségadást.

Résztvevők számában idén is a Főépület volt a legerősebb, ahol 200 fő vállalkozott arra, hogy elvégeztesse a szűréseket, és szakemberek elemzésének köszönhetően összképet kapjon egészségi állapotáról.

Az ÉPEN évről évre túlszárnyalja az előző évek sikereit, a résztvevők és véradók száma folyamatosan nő, így biztosan nincs megállás, hiszen a bizottság számára is a legfontosabb, hogy felhívja a fiatalok figyelmét az egészséges életmódra és a szűrések segítségével pedig a veszélyekre is.