• nátha
  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

   Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

   Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

  • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

   Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

  • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

   Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Építészeti nívódíjas a pécsi orvoskar új tömbje

Regionális hírek 2023.11.30 Forrás: PTE ÁOK - Weborvos
Építészeti nívódíjas a pécsi orvoskar új tömbje

A pécsi orvosi új épülete alkalmazkodik a 21. századi hallgatói elvárásokhoz.

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának új, ultramodern elméleti tömbje nyerte oktatási kategóriában a XXV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatán, ahol 11 kategóriában magyar és nemzetközi zsűri díjazta a hazai intézményfejlesztések legjobbjait.

Ahogy arról az Építészfórum.hu beszámolt, a Magyar Ingatlanszakmai Egyesület (FIABCI Hungary) 1997-ben rendezett először Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot azzal a céllal, hogy elismerje a magyarországi ingatlanfejlesztők kiváló teljesítményét, megismertesse a hazai szakmai és a szélesebb közönséggel a létrehozott fejlesztéseket. 

A pályázat nyerteseit rendre delegálták a World Prix d`Excellence nemzetközi ingatlanfejlesztési pályázatra, ahol az elmúlt mintegy két és fél évtized során 33 arany- és 44 ezüstérmet nyertek. Ezzel Magyarország a legsikeresebb európai ország és a világon a harmadik Malajzia és Szingapúr mögött.

Az idei győzteseket november 22-én hirdették ki a Néprajzi Múzeumban megrendezett gálán. A legjobbnak ítélt munkákért a 2024-es szingapúri döntőben szoríthatunk.

Az oktatási kategória nyerteseként a PTE orvoskarának új épülete is bekerült a jövő évi délkelet-ázsiai fináléba. A cikk emlékeztet, a 2021-ben átadott, 14 milliárd forintból megvalósult 12 ezer négyzetméteres oktatási és kutatási tömböt a mostani pályázatot benyújtó TSPC Technical Supervision and Planning Consulting Hungary Kft. tervezte, a kivitelező pedig a ZÁÉV Zrt. volt. 

A pécsi orvoskar új épülete alkalmazkodik a 21. századi hallgatói elvárásokhoz, mint amilyen például a személyes jelenléten túl az infokommunikációs eszközökkel támogatott oktatás, a gyakorlati képzésekre felkészítő, a korszerű technológiákra épülő "SKILL" környezet, a kutatási kihívásokba beavató, problémaorientált képzés, vagy éppen az oktatási környezeten túli közösségi élet minőségi terei.

Tavaly is nívódíjat nyert a PTE ÁOK új tömbje

A csúcsmodern oktatási tömböt 2022-ben az Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriuma(ÉMA) által meghirdetett pályázatán díjazták nívódíjjal középület/oktatási kategóriában.

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) és az Építéstudományi Egyesület által alapított díj a hazai építőipar legmagasabb elismerésének számít. Az erről tanúskodó nívódíj-táblát március 17-én avatták fel az épületben.

Legolvasottabb cikkeink