• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Épülhet az új műtéti tömb Székesfehérváron

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Folytatódik a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése.

A megvalósítás újabb szakaszába lépett a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház 8.121.231.493 Ft összköltségvetésű infrastrukturális projektje, amely a TIOP-2.2.4 konstrukció keretében, uniós forrásból valósul meg - tudatta a GYEMSZI közleménye a mai, ünnepélyes alapkőletétel kapcsán.

A 2011 februárjában indult projekt célja, hogy a Szent György Egyetemi Oktató Kórház, mint a térség egyetlen, 24 órában komplex ellátást nyújtó intézménye a megfelelő infrastrukturális beruházásokkal és a hozzá kapcsolódó orvos-szakmai eszközök beszerzésével, informatikai fejlesztésekkel tudja megvalósítani a lakosság magas színvonalú, korszerű gyógyítását.

A pályázat révén, egy új épülettömb építésével megoldhatóvá válik a pavilonos rendszerben, szétszórtan elhelyezkedő szakmai egységek racionalizált elhelyezése. A fejlesztési koncepció további lépése az aktív ellátást nyújtó osztályok nagy részének centralizált, a diagnosztika és intenzív ellátás közelében történő elhelyezése. Függőfolyosó biztosítja majd a fedett- és zárt kapcsolatokat a meglévő rendelő-diagnosztika-hotel épülettömbjével ill. a gazdasági kiszolgáló egységekkel. A kórházi belső betegutak racionalizálása fokozza az intézmény hatékonyságát, elősegíti a betegcentrikus működést.

Az új háromszintes, közel 6000 négyzetméteres épülettömbben kerül elhelyezésre a központi műtőblokk, a központi intenzív egy része, a szeptikus részleg, és a központi sterilizáló. A „Diagnosztika épület" rekonstrukciós területén helyezkedik majd el a haemodinamikai, valamint az endoszkópos laboratórium, az intenzív osztály további részei, és a központi gyógyszertár. A Seregélyesi út túloldaláról a diagnosztikai tömb és az intenzív osztály közelébe költözik a neurológia, amely elhelyezés biztosítani fogja az osztály betegei részére a CT közvetlen elérhetőségét is.

A fejlesztés gép- és műszer beszerzést is tartalmaz: közel 230 beépített és mobil orvosi műszer kerül beszerzésre, köztük az új műtőblokk, az Intenzív osztály, a Radiológia és Központi Sterilizáló műszerparkja is megújul.

Az informatikai fejlesztés érinti a kórház hardver állományának korszerűsítését, a tárolókapacitás növelését, a jelenleg használt medikai szoftver fejlesztését, a HR szoftver, a Vezetői Információs Rendszer (VIR), Intézeti portálrendszer kialakítását. Ezen felül javulni fog a közvetlen kapcsolat a háziorvosok/más intézmények és a kórház között.

Az építésre, kivitelezésre kiírt második körös közbeszerzési pályáztatás sikeres volt. Az eredményhirdetésre 2013. augusztus 13-án került sor, a nyertes a Strabag-MML Kft. és a Kipszer Fővállakozási és Tervező Zrt. közös ajánlattevő lett. A terveket a Gav-Art Stúdió Kft. készítette.

A TIOP 2.2.4. projekt egy olyan fejlesztési periódus kezdete, amelynek megvalósulása tovább erősíti az intézmény központi szerepét a térségben, és hosszú távon valamennyi Fejér megyei számára elérhetővé teszi a lakóhely közeli minőségi egészségügyi ellátást. A beruházás kezdete: 2013.09.14, várható befejezése 2014. november vége.

Legolvasottabb cikkeink