• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Évet értékelt a Somogy Megyei Egészség Fórum

Regionális hírek Forrás: Weborvos

A díjátadót követő plenáris előadások a jubiláló egészségügyi szervek dicső múltját elevenítették fel.

A Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya által létrehozott prevenciós együttműködés, a Somogy Megyei Egészség Fórum és a Járási Egészség Fórumok negyedik évértékelő rendezvényére került sor 2016. december 7-én a Somogy Megyei Kormányhivatalban. Az idei év különlegessége, hogy Somogy megye egészségügyi intézményei és több civil együttműködő partner is fennállásának kerek évfordulóját ünnepli - tudósítotak a szervezők közleményben.

Köszöntőjében Dr. Fadgyas Erzsébet megyei tisztifőorvos szólt az egészségvédelem, egészségnevelés és egészségmegőrzés, valamint a népegészségügyi szűrések területén meghatározott feladatokról. Kiemelte, hogy a népegészségügyi szűréskoordinációs tevékenység támogatása, összefogása révén az utóbbi években az emlőszűrés vizsgálaton résztvett hölgylakosság aránya emelkedő tendenciát mutat. A Kormányzati szándéknak megfelelően a szervezett, a lakosság számára ingyenesen hozzáférhető emlő és méhnyak szűrés mellett a jövőben a vastagbélszűrés is elérhetővé válik a lakossághoz legközelebbi alapellátási szinten.

Rámutatott arra, hogy a Megyei Egészség Fórum nagyon fontos, kiemelt területe a munkahelyi prevenció. Az „Egészséges Munkahely" cím pozitív fogadtatása igazolta a cím immár harmadik alkalommal történő meghirdetésének létjogosultságát.

Elmondta, hogy a következő év a MEF megalakulásának jubileuma lesz, a Fórum mögött olyan év áll, mellyel az eredményes jubilálást megalapozhatja, és az idei mottó jegyében iránytűt tudott mutatni Somogy polgárainak az egészséghez. A megyei prevenciós partnerség 2016. évben elért eredményeiről, eseményeinek sokszínűségéről képes beszámolót tekinthettek meg a résztvevők.

A rendezvény keretében az „Egészséges munkahely 2016." pályázat díjazottjai emlékplakettet vehettek át a munkahelyi egészségfejlesztés terén kifejtett kiemelkedő tevékenységükért. A 2016. év díjazottja nagyvállalat kategóriában a Kaposvári Villamossági Gyár Kft., középvállalat kategóriában a Kaszó Zrt., költségvetési szerv kategóriában pedig a Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet lett.

A prevenciós munkáért elismerő oklevélben részesült a Magyar Cukorbetegek Kaposvári Egyesülete, a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezete, valamint az Együtt Igal Városáért Egyesület.

Az ünnepi rendezvényen Bíró Gyuláné, a Marcali Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának nyugállományba vonuló közegészségügyi szakügyintézője kiemelkedő szakmai munkájáért elismerő oklevelet kapott.

A díjátadót követő plenáris előadások a jubiláló egészségügyi szervek dicső múltját elevenítették fel.

A Somogy megyei tisztiorvoslás 260. éves múltjáról Dr. Fadgyas Erzsébet megyei tisztifőorvos emlékezett meg, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház 170 éves fennállásának alkalmából pedig Dr. Moizs Mariann az intézmény főigazgatója mutatta be a kórház történetét, majd a Nagyatádi Kórház 40 éves jubileuma okán Dr. Orbán Csaba főigazgató elevenítette fel az elmúlt évtizedeket.

A rendezvény a nagyatádi Czindey Szépmíves Céh  ünnepi műsorával zárult.