• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Folytatódnak a képzések a salgótarjáni kórházban

Regionális hírek Forrás: GYEMSZI

10 hiányszakmában 24 szakdolgozót és további 273 munkatársat képeztek eddig uniós forrásból.

10 hiányszakmában 24 szakdolgozót, további 273 munkatársat öt, különféle menedzserszakmában képeznek uniós forrásból a Nógrád megye egyik legnagyobb foglalkoztatójának számító salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban. A mintegy 800 embernek munkát adó kórház vezetése fontosnak tartja, hogy az egészségügyi hiányszakmákban is legyenek felkészült, folyamatosan, magas színvonalon dolgozó szakemberei - írta közleményében a GYEMSZI .

A kórház 2012-ben az Új Széchenyi Terv keretében 116 millió Ft-os, vissza nem térítendő támogatást nyert, a „Képzési programok az egészségügyi ágazat szolgáltatás-fejlesztése érdekében" elnevezésű pályázati kiíráson. A megvalósuló TÁMOP-6.2.2.A-11/1-2012-0064 azonosítószámú, „Képzéssel a magasabb szintű egészségügyi ellátásért a Szent Lázár Megyei Kórházban" című projekt keretében egyrészt a hiányszakmákban képeznek ki szakdolgozókat, másrészt a humán erőforrás részére biztosítanak olyan fejlesztő-motiváló képzéseket, amelyek a mindennapi munkavégzéshez adnak további lendületet és erőt. A szakképzésekben résztvevő személyek a képzések ideje alatt havonta motivációs ösztöndíjat is kapnak, hogy tanulmányaik befejezése után hosszabb időn keresztül a kórház humánerőforrás tőkéjét erősítsék.

A projekt 2013.01.01-vel indult. A már korábban elkezdődött képzések támogatása januártól, áprilistól pedig a menedzser típusú és a ráépített szakképzés indult el. 2013. december elejéig a menedzser típusú képzéseket összesen 120 fő végezte el. Az egészségügyi vezetői, a stressz helyzetek, konfliktushelyzetek feloldását, a hatékony munkavégzést segítő 4 napos intenzív képzést tizenegy 10 fős csoportban 110 fő, továbbá a 12 napos NLP (neurolingvisztikus-programozás) alapképzést egy 10 fős csoport végezte el.

A ráépített szakképzésekbe a tervezet 24 helyett 31 fő kapcsolódott be, akik közül az év végéig 1 fő szonográfusi, 5 fő felnőtt intenzív és aneszteziológiai szakápolói képesítést szerzett. A többi dolgozó képzése még folyamatban van.

A 2013-ban végzett csoportok tagjainak visszajelzéseit tekintve igen kedvelt és hasznosnak ítélt képzések valósultak meg 2013-ban. 2014-ben ugyanilyen megosztásban további 120 főt képzése kerül sor.