• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Gyermekmentő gépkocsi a Legótól

Regionális hírek Forrás: MTI

A 35 millió forintos gépkocsit a legmodernebb orvosi technológiával szerelték fel.

A legkorszerűbb orvosi technológiával felszerelt, mintegy 35 millió forint értékű gyermekmentő gépkocsit adományozott a dán Lego Csoport az Országos Mentőszolgálat nyíregyházi állomásának csütörtökön.


Pápai György, a mentőszolgálat észak-alföldi regionális szervezetének igazgató-főorvosa a sürgősségi esetkocsi átvételekor kiemelte, hogy a Mercedes típusú mentőautót minden olyan orvosi eszközzel felszereltette az adományozó, amellyel a legsúlyosabb eseteket is biztonsággal el tudják látni. A kocsiban rendelkezésre állnak például a legkorszerűbb keringés- és légzésbiztosítók, teströgzítők, sőt égési sérültek ellátásának az első lépéseit is megtudják tenni a mentők.
Az igazgató-főorvos tájékoztatása szerint az esetkocsit az átadást követően rögtön munkába állítják a nyíregyházi mentőállomáson, ahol a mentőautó személyzetét is kiképzik a csúcstechnológiájú eszközök használatára.


Pápai György megemlítette azt is, hogy ilyen nagy értékű adomány még nem volt a mentőszolgálat történetében, ahol egyébként pályázati támogatásból országos szinten 200 új kocsi állítottak munkába a közelmúltban.


Székelyföldi Zoltán, a nyíregyházi Lego-gyár üzemi tanácsának elnöke - aki Tóth Csaba humánerőforrás-igazgatóval együtt adta át az esetkocsit - elmondta, hogy a Lego Csoport helyi közösségi szerepvállalás programja keretében gyermekintézményeket és kórházakat támogat dolgozói ötletei alapján. A támogatásokat finanszírozó Lego Alapítvány az idén 30 projektre 66 millió forintot adományozott, építettek például játszótereket, vásároltak számítástechnikai eszközöket iskoláknak, valamint táboroztattak halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket is.


Jászai Menyhért, Nyíregyháza Fidesz-KDNP-s alpolgármestere az adományt a 120 ezres város nevében megköszönve hangsúlyozta, hogy a Lego-gyár, ahol jelenleg közel két és fél ezren dolgoznak, rendszeresen kiemelkedő szerepet vállal a nyilvános rendezvények szervezésében, és adományaival nemcsak Nyíregyháza, hanem a környék településeit is segíti.