• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Hatvanban is fejlesztik a rehabilitációs ellátást

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Komplex rehabilitációs terápiás központot hoznak létre, új épületszárnyat építenek.

„A rehabilitációs ellátórendszer fejlesztése az Észak-magyarországi régióban"elnevezésű, konzorciumban megvalósuló projekt révén, az Új Széchenyi Terv keretében 4,526 Milliárd forintos támogatásból újulhat meg az Észak-magyarországi régió 11 kórházának rehabilitációs ellátása. A hatvani Albert Schweitzer Kórház– Rendelőintézetben is komplex rehabilitációs fejlesztés kezdődik- tudatta közleményben a GYEMSZI.

Az új rehabilitációs központ alapkövét ünnepélyes keretek között dr. Stankovics Éva, az Albert Schweitzer Kórház-Rendelő főigazgatója és dr. Cserháti Péter helyettes államtitkár tette le, Szabó Zsolt, Hatvan város polgármesterének és országgyűlési képviselőjének jelenlétében.

Cél a különböző rehabilitációs szakterületekhez való lakossági hozzáférés földrajzi-regionális és ellátásbeli egyenlőtlenségeinek csökkentése, valamint az elérhető egészségügyi rehabilitációs szolgáltatások színvonalának javítása az infrastruktúra és a műszerezettség fejlesztése révén. Kiemelt hangsúlyt kap a konzorciumban részt vevő kórházak rehabilitációs ellátásának progresszivitása, a betegutak régión belüli összehangolása és az ellátási protokollok egységesítése.

A program keretében a hatvani Albert Schweitzer Kórház– Rendelőintézetben komplex rehabilitációs terápiás központot hoznak létre, a meglévő használhatatlan épület helyére új épületszárnyat építenek. A felújított helyen ambuláns kardiológiai rehabilitáció kialakítására kerül sor, és itt történik majd a posttraumás korai rehabilitáció is. Az új épületben 30 m2-es kardioterem, valamint egyéb rehabilitációs célt szolgáló egység, pl. tornaterem is lesz.

A tüdőbeteg gondozó és járóbeteg szakellátás beköltözik a központi telephelyre, a felújítás során kialakított helyiségekbe, a rendelőintézet második emeletére. Ezáltal a járó-és fekvőbeteg szakellátás, valamint a rehabilitációs szakellátások is egy helyen válnak elérhetővé a lakosság számára. Az aktív ellátás lakossághoz közeli ambuláns, járóbeteg kardiológiai rehabilitációs, pulmonológiai- és légzés-rehabilitációs tevékenységgel egészül ki

A kardiológiai rehabilitációs 88 m2-en, a pulmonológiai –és légzés-rehabilitáció 242m2-en, valamint a neuromuszkuloszkeletális rehabilitációs fejlesztés 676m2-en valósul meg a tervek szerint.
„A rehabilitációs ellátórendszer fejlesztése az Észak-magyarországi régióban"programban a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet támogatási összege 505.853.510,- Ft - áll a közleményben.