• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Innovatív CT-berendezések a Honvédkórházban

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Az eddigieknél is gyorsabban és pontosabban kezelhetik majd a betegeket a GE új eszközeivel.

A GE Healthcare új, innovatív CT berendezései közül ma két készüléket adtak át a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórházában. Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, dr. Zombor Gábor Magyarország egészségügyért felelős államtitkára, Szabó István dandártábornok, MH Egészségügyi Központ parancsnok és Vasilis Sakkas, a GE Healthcare regionális igazgatója közösen helyezték üzembe a Revolution™ EVO és a Revolution™ GSI szkennereket, melyek a beteggondozás széles skáláján segíthetnek az orvosoknak.

A GE félmilliárd forintos újgenerációs képalkotó berendezéseinek köszönhetően az eddigieknél is gyorsabban és pontosabban kezelhetik majd a betegeket a Honvédkórházban. Az új berendezések hatékony segítségül szolgálnak a trauma, a stroke, a daganatos és a szív- és érrendszeri betegségek korai diagnózisában és értékelésében egyaránt. A Magyarországon egyedülálló szkennerek a korábbi GE technológiával szemben számos előnnyel bírnak, így a kórház még hatékonyabban támogathatja a hazai egészségügy jövőbeni szükségleteit.

"Az MH Egészségügyi Központ Sürgősségi Betegellátó Centrum munkáját és a Központi Radiológiai Diagnosztika Osztály ellátását szolgáló új CT készülékek a központ folyamatos infrastrukturális fejlesztések iránti elkötelezettségét, a betegellátás színvonalának emelésére és az egészségügy megújítására tett törekvését szimbolizálják. Határozott célunk a Honvéd Kórház, mint csúcskórház szerepének megőrzése" - hangsúlyozta Szabó István dandártábornok, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka.


Egy KEOP pályázat társadalmi vitája után kilencmilliárd forint áll rendelkezése abból a célból, hogy új CT- és MR-készülékeket tudjanak vásárolni az egészségügyi intézmények, mondta Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár. A pályázat eredményeként nem lesz elavult CT és MR hazánkban, ugyanis a készülékek átlagéletkora 7 év alá csökken.

A GE Healthcare RevolutionTM EVO az egyre növekvő betegszámmal is képes felvenni a versenyt. Az egyébként túlzsúfolt diagnosztikai osztályokon akár 40%-kal1 hatékonyabb munkafolyamatokat eredményezhet, így több beteg megvizsgálására nyílik lehetőség, jóval rövidebb idő alatt. A szkenner minden eddiginél pontosabb képekkel segíti az orvosokat az apró anatómiai részletek kiértékelésében, így biztosítva a gyors és pontos diagnózist. A betegeket érő röntgen sugárzás csökkentését célzó legújabb európai irányelvekkel összhangban a szkenner olyan technológiával2 rendelkezik, amely a dózist akár 82%-kal csökkenheti.

A GE Healthcare azonos termékcsaládjából származó RevolutionTM GSI szkenner segít a klinikai kiválóságot rutinná formálni, folyamatosan biztosítani a nagy felbontású képalkotást, emellett a diagnosztikai képesség szélesítését is lehetővé teszi olyan betegségek esetében, mint a daganat és a szívbetegségek. A szkenner segítségével az orvosok a klasszikus anatómiai értékelésen túl a CT-t a szövet kvantitatív jellemzésre és fejlett funkcionális képalkotásra is alkalmazhatják.

Vasilis Sakkas és Hende Csaba

„Nagy öröm számunkra, hogy a Honvédkórház diagnosztikai képalkotó csapata a GE technológiáját választotta - mondta el Vasilis Sakkas, a GE Healthcare regionális igazgatója. „Hiszünk abban, hogy az új technológia még inkább erősíti a radiológiai osztályt, aki képes felvenni a harcot az egészségügy állandóan növekvő igényeivel. Küldetésünk, hogy olyan technológiai újításokat fejlesszünk ki, melyek segítségével az orvosok még hatékonyabban végezhetik munkájukat, és a lehető legjobb ellátást nyújthassák betegeiknek. A GE Healthcare által Magyarországon fejlesztett innovatív szoftverek nagyban hozzájárulnak az egészségügy hatékonyságának növeléséhez hazánkban és a világon mindenhol" - hansúlyozta Vasilis Sakkas.

Vezető kép: MTI Fotó: Bruzák Noémi