• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

K. Zoltán Tamás már nincs házi őrizetben

Regionális hírek Forrás: MTI

Megszüntették az Egészségügyi Holding volt vezérigazgatójának házi őrizetét.

Megszüntette az Egészségügyi Holding (EH) Zrt. hűtlen kezelés bűntettével gyanúsított korábbi vezérigazgatójának házi őrizetét a Nyíregyházi Törvényszék, és az elsőfokú bírósági tárgyalás előkészítéséig lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben - közölte a bíróság helyettes szóvivője az MTI érdeklődésére hétfőn.
A törvényszék a nyomozás eddigi eredményeire, illetve arra való tekintettel, hogy a büntetőeljárás megnehezítésének veszélye már csekélyebb, megszüntette K. Zoltán Tamás házi őrizetét és az enyhébb kényszerintézkedést rendelte el - ismertette Toma Attila.

A helyettes szóvivő hozzátette: a jogerős végzés szerint a gyanúsított Debrecen közigazgatási területét engedély nélkül nem hagyhatja el, és kéthetente jelentkeznie kell a helyi rendőrkapitányságon. Toma Attila ugyanakkor megjegyezte, amennyiben a gyanúsított a lakhelyelhagyási tilalmat megszegi, vagy az eljárás során idézés ellenére nem jelenik meg, házi őrizetbe, vagy előzetes letartóztatásba helyezhető, illetve rendbírsággal sújtható.

Kiss Zoltán Tamást, a négy szabolcsi kórházat működtető holding korábbi vezérigazgatóját február 7-én vette őrizetbe a rendőrség. A bíróság február 10-én meghozott végzésével egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a folytatólagosan, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével gyanúsított volt intézményvezetőt.

Márciusban a városi bíróság - a megyei főügyészség indítványára - két hónappal meghosszabbította Kiss Zoltán Tamás előzetes letartóztatását. A volt holdingvezető előzetes fogva tartását májusban szüntette meg a Nyíregyházi Törvényszék, egyben elrendelte a gyanúsított házi őrizetét, amely eredetileg szeptember 4-ig tartott volna.

A februárban megindított nyomozás eredetileg a holding két közbeszerzési eljárását érintette: a gyanú szerint egy vezérlési-irányítási számítógépes program, illetve egy automata gyógyszerelő rendszer beszerzéséhez kötődően történtek szabálytalanságok. A nyomozás emellett további szabálytalanságokat tárt fel: a volt vezérigazgató az egyik személyi asszisztensét egyéni vállalkozóként és munkaszerződéssel is alkalmazta ugyanarra a munkakörre - emlékeztet a hírügynökség.