• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Kész a kórházkorszerűsítés egyik üteme

Regionális hírek Forrás: MTI

További cél a diagnosztika, az intenzív osztály és a szülőszoba korszerűsítése is.

Lezárult a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet „A" épülettömbjének energetikai korszerűsítése, a projekt szorosan illeszkedik a kórház hosszú távú fejlesztéseinek sorába - közölte a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója keddi sajtótájékoztatóján. Kallai Árpád tájékoztatása szerint a beruházás teljes költsége 308,5 millió forint, ebből az uniós és állami támogatás összege 152,5 millió volt.

A főigazgató elmondta: az egyéves program keretében az épület régi és új szárnyaiban megújult a fűtési rendszer és a használati meleg víz hálózata, de kicserélték az elavult nyílászárókat is. A beruházás eredményeként évente csaknem 83 500 köbméter földgázt takarít meg az intézmény.

Az önkormányzat 2010-ben nyújtott be pályázatot a gyógyító munkában központi szerepet betöltő épület - itt találhatók az aktív osztályok, a diagnosztika, a műtő, az intenzív osztály - felújítására. A projekt célja az energiafelhasználás csökkentése volt a kórház „A" épülettömbjében.

A beruházás nyomán megszűnt a központi kazánház, amely a sterilizáló számára biztosította a gőzt, helyette új, korszerű és energiatakarékos helyi gőzfejlesztőt építettek be. Az épület diagnosztikai szárnyában lévő régi kazán helyett két kondenzációs kazán működik, a cirkulációs melegvíz-vezeték kiépítésével korszerűsítették a fűtési hálózatot, továbbá kicserélték a régi, elavult, műszakilag rossz állapotú külső nyílászárókat.

A kórház vezetője szólt arról is, hogy a hosszú távú fejlesztések keretében hamarosan elindul egy új beruházás, amelynek során átépítik az alagsort, akadálymentessé teszik az épületet és a sterilizálót is átépítik. A további célok közt szerepel a diagnosztika, az intenzív osztály és a szülőszoba korszerűsítése is.

Emellett a közelmúltban integrálódott makói kórház fejlesztései is napirenden vannak. Ott egy pszichiátriai nappali kórház kialakításán dolgoznak és román-magyar pályázati forrásból a járóbeteg-ellátó szakrendelő felújítása valósulhat meg a jövőben, de további fejlesztéseket is terveznek - tette hozzá a főigazgató.